Najave

ŽUPE, ŠKOLE, VRTIĆI, OBITELJI...

Uključite se u inicijativu ‘Milijun djece moli krunicu’ ... jer što kaže naš sveti Padre Pio: Kad milijun djece moli krunicu, svijet će se promijeniti

milijun djece moli krunicu

Foto: Screenshot, ACN International

 

Međunarodna katolička pastoralna dobrotvorna organizacija i papinska zaklada „Pomoć crkvi u nevolji” (ACN International) 18. listopada ove godine ponovno poziva župe, vrtiće, škole i obitelji da se pridruže godišnjoj molitvenoj inicijativi „Milijun djece koja mole krunicu”. To je molitvena kampanja za mir i jedinstvo u cijelom svijetu, koja u isto vrijeme potiče djecu i mlade da traže pomoć i podršku u Bogu u teškim vremenima, objašnjava međunarodni predsjednik ACN -a, kardinal Mauro Piacenza, prenosi HKM.

Ove godine inicijativa se fokusira na osobu svetog Josipa, s citatima iz Apostolskog pisma Patris Corde – („Očevim srcem”) koje je papa Franjo napisao kako bi obilježio Godinu svetog Josipa na 150. obljetnicu njegova proglašenja Zaštitnikom sveopće Crkve, jubilarne godine koja će se zaključiti 8. prosinca ove godine.

„Ruku pod ruku s Gospom i pod zaštitom svetog Josipa”

Ovogodišnja kampanja potaknut će djecu na molitvu „ruku pod ruku s Gospom i pod zaštitom svetog Josipa”. Kardinal Piacenza podsjeća da je sveti Josip, zaštitnik sveopće Crkve, „za nas izvrstan primjer kako Bog može sve okrenuti na dobro kroz našu molitvu, našu vjernost i poslušnost svojoj Riječi”.

Koronavirus, ali i glad, siromaštvo, korupcija, terorizam, profanacija ljudskog života i uništavanje stvorenja utječu na milijune ljudi, objašnjava kardinal Piacenza i naglašava važnost molitve, a osobito molitve djece, u zagovaranju za „Božje spasenje za svijet“.

Prošlogodišnja inicijativa oborila sve rekorde

Prošle je godine inicijativa „Milijun djece koja mole krunicu” oborila sve rekorde, ujedinivši na primjer djecu iz 136 različitih zemalja, uključujući Siriju, Irak, Meksiko, Armeniju, Papuu Novu Gvineju, Nigeriju i Demokratsku Republiku Kongo. Preko 509.000 djece registrirano je samo na web stranici ACN -a.

ACN web stranica nudi besplatne materijale za one koji se mole u župama, školama, dječjim grupama i obiteljima. Kao i svake godine, besplatni paket informacija sadrži upute o tome kako moliti krunicu, kratke meditacije za djecu o otajstvima krunice i čin posvete Gospi za djecu.

Ove godine plakati uključuju svetog Josipa uz našu Blaženu Gospu te dodatnu tiskanu molitvu svetom Josipu, koju papa Franjo moli svaki dan. Svi materijali dostupni su na 26 različitih jezika. Možete ih pronaći ovdje.

O molitvenoj inicijativi

Molitvena inicijativa datira iz 2005. godine kada je skupina djece viđena kako moli krunicu u lokalnom svetištu u glavnom gradu Venezuele Caracas. Neki od odraslih koji su svjedočili prizoru prisjetili su se riječi Padre Pija koji je jednom rekao: „Kad milijun djece moli krunicu, svijet će se promijeniti.” Od tada se kampanja brzo proširila i postala svjetski fenomen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh