Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Učite je čednosti Naučite svoju kćer da onime što odijeva može djelovati na ljude oko sebe i na njihovu percepciju nje

Učite je čednosti

Foto: Pixabay

 

Oglašivači odjeće namijenjene mladim djevojkama nameću ideju da se izlaganjem što više kože privlači veća pažnja. Dok one tako gledaju izloge s odjećom i prolaze kroz trgovine s odjevnim predmetima, na prvi im se pogled možda čak čini da nemaju drugog izbora osim odjeće koja više otkriva nego pokriva.

Ako žena zna da bi, kada bi u crkvu ušla odjevena u bikini, izazvala određene reakcije, onda također zna da noseći odjeću kojom se više tijela otkriva nego sakriva, izaziva istu reakciju na drugim mjestima

Nerijetko sa svojim kćerima vodim razgovor kojim na nekoliko razina razmatramo kako nečedna ženska odjeća može djelovati na muški mozak. S jedne strane, muškarci su pozvani biti odgovorni za svoje misli i kontrolirati svoje emocije; s druge strane, sve to jednako vrijedi za žene. Ako žena zna da bi, kada bi u crkvu ušla odjevena u bikini, izazvala određene reakcije, onda također zna da noseći odjeću kojom se više tijela otkriva nego sakriva, izaziva istu reakciju na drugim mjestima.

Naša su tijela dar od Boga i prema njima se kao takvima trebamo odnositi

Dužnost je oca svojoj kćeri dati do znanja da je odgovorna za svoje odabire. Naša su tijela dar od Boga i prema njima se kao takvima trebamo odnositi. Naučite svoju kćer da onime što odijeva može djelovati na ljude oko sebe i na njihovu percepciju nje.

Ako svoju kćer želite naučiti čednosti, prvenstveno joj trebate pružiti dobar primjer. Kako se vaša supruga odijeva? Potiče li je da pretjerano ističe svoje ženske atribute? Komentirate li naglas kada na televiziji vidite čedno ili pak oskudno odjevenu ženu? Što vaša djela govore o tome tko ste vi zapravo? Istinski muškarci, odnosno očevi dužni su kod svoje kćeri poticati svijest o prikladnom i primjerenom načinu odijevanja, držanja, hodanja i sl.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

LJETNI POPUSTI Do 31. srpnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 56 umjesto 70 kuna ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh