Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

U trenutku smrti potrebno je moliti ove molitve Godišnje u Hrvatskoj umre preko 50 000 ljudi. Mnogi umiru bez molitve. Ne mole jer ne znaju moliti. Kako im možemo pomoći? Znamo li da mnoge od njih samo jedna iskrena molitva može spasiti od pakla?

Što moliti u trenutku smrti

Foto: yaalan, Shutterstock

Što moliti?

Za svakog je čovjeka od presudne važnosti da prije smrti izmoli od Boga spasenje. Najbolje je kada se pozove svećenik, kada se umirući dobro ispovijedi i primi sakrament popudbine ili bolesničkog pomazanja. Mnogi su po tim sakramentima primili čudesno ozdravljenje, a još je više onih koji su umrli u miru, svjesni da im je Bog oprostio grijehe i da odlaze u bolji vječni život. Ako iz bilo kojeg razloga umiruća osoba neće moći primiti svećenika, dobra je bilo kakva iskrena molitva srca koju možemo moliti zajedno s tom osobom.

Nedavno je na internetu objavljena mobilna aplikacija u sklopu koje se nalaze dvije molitve umirućih: Molitva umiruće muške osobe i Molitva umiruće ženske osobe. Aplikacija je besplatna; za iphone se naziva Misa i molitve, a za androide MiM.

Ako mislimo da se približavamo kraju života, bilo bi jako korisno da je nekoliko puta poslušamo i u srcu prihvatimo. Ako se netko od naših bližnjih nalazi blizu smrti, pokušajmo ga nagovoriti da je posluša ili mu je jednostavno pustimo da je posluša barem jednom, ako ne i više puta. Izgovor molitve prilagođen je teškim bolesnicima i starijim osobama. Molitva u sebi sadrži mnogo toga što će biti na korist umirućoj osobi i zasigurno itekako može doprinijeti spasenju od pakla.

U nastavku vam donosimo dio svake molitve, a cijele molitve možete pronaći u spomenutoj aplikaciji koju možete besplatno skinuti na Apple Storeu i Google Playju.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh