Razno

NE BOJTE SE

U smrtnom strahu pred španjolskom gripom došle su Padru Piju. Ovo im je savjetovao… Po savjetu Padra Pija, i danas se stavimo pod zaštitu Djevice Marije, prestanimo grijesima vrijeđati Boga i ne bojmo se

Foto: Screenshot

 

Tijekom ljeta 1918. godine Italiju i svijet poharala je španjolska gripa. Bilo je kao u današnje vrijeme, život kakav su ljudi do tad poznavali, stao je. Strašna bolest mnoge je okrenula vjeri, a u Italiji mnogi su hrlili čovjeku na glasu svetosti – Padru Piju.

U biografiji Padre Pio: Istinita priča u izdanju Our Sunday Visitora, zabilježen je odgovor mističnog sveca na ovu svjetsku pandemiju, uz snažne riječi savjeta koje je dao jednoj od svojih duhovnih kćeri.

Do rujna činilo se da su svi u San Giovanni Rotondu bolesni, škole su zatvorene, a ono malo trgovina u gradu isto nije radilo. U sljedećih nekoliko mjeseci među 10 tisuća stanovnika stradat će njih 200. Duhovne kćeri Padra Pija preplašeno su mu došle moleći ga da ih spasi. ‘Nikad se ne boj’, uvjeravao je Ninu Campanile. ‘Stavite se pod zaštitu Djevice, ne griješite i bolest vas neće pobijediti.’ Iako su se neke od ‘kćeri’ razboljele, nijedna nije umrla.

Također je odgovorio na tragediju koja ga je okružila nudeći sebe kao žrtvu za spas svijeta, prenosi Aleteia.

„17. rujna Padre Pio ponudio se kao žrtva za kraj gripe.“

Ubrzo nakon toga Padre Pio primio je Gospodinove stigme, vidljive znakove Kristove muke na njegovu tijelu.

Po savjetu Padra Pija, i danas se stavimo pod zaštitu Djevice Marije, prestanimo grijesima vrijeđati Boga i ne bojmo se.

Želite li više saznati o životu Padra Pija, preporučamo vam iz naše biblioteke jednu od najčitanijih knjiga o mnogima omiljenom svecu našeg vremena – Padre Pio, čovjek nade, autora Renza Allegrija.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 kuna možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Ivana Adamić, Book.hr

Najčitanije

Na vrh