Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

U Isusovo Ime neka se raskine svaka nezdrava i kriva veza između mene i supruga/supruge

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, molim te kao ponizno dijete Božje, dođi u moj brak i u moje izranjeno srce. Samo ti znaš koliko me često boli moja nutrina, koliko se osjećam ostavljeno, napušteno, iznevjereno, nevoljeno, nepoštovano. Samo ti znaš za svaku situaciju u kojoj sam bio povrijeđen / bila povrijeđena, obescijenjen/obescijenjena, ranjen/a. Ma koliko se trudio/trudila, sam/sama jednostavno ne mogu oprostiti, ne mogu zadobiti mir, sigurnost, oslobođenje. Ne mogu sam/sama, a uporno pokušavam; ili pak taj osjećaj odbačenosti potiskujem u sebi, ili ga izbacujem kroz ljutnju, ili se uvjeravam da to tako mora biti, ili smatram da drugo niti ne zaslužujem ili me pak pritišće krivnja. Ma, jednostavno sam zarobljen/zarobljena; želim samome/samoj sebi priznati da sam uistinu zarobljen/zarobljena.

Želim biti slobodan/slobodna, toliko želim biti blagoslov u svome braku, toliko želim osjetiti istinsku radost, mir, sigurnost

A toliko želim biti slobodan/slobodna, toliko želim biti blagoslov u svome braku, toliko želim osjetiti istinsku radost, mir, sigurnost, toliko želim istinski živjeti u ovome svijetu. Jer, ponekad se osjećam kao da ne živim, nego životarim, kao da se sakrivam od svega jer se bojim povrede, jer se bojim nerazumijevanja, jer se bojim suočiti sam/sama sa sobom. Zato i tebi, Isuse, zatvaram vrata i zato ponekad ne želim istinski ući u sve – zato što se bojim ponovno razočarati, zato što smatram da ćeš mi i ti reći da moram patiti, da su situacije kroz koje prolazim za moje dobro, da moram biti žrtva. Isuse, pa zar si zato umro na Križu, pa zar si zato rekao da ćemo u tebi uvijek imati mir, zar si zato iscijelio, ozdravio i oslobodio tolika srca, zar zato i dan-danas oslobađaš i ozdravljaš, zar si ti ustvari „tiranin“? Zar nisi čista Ljubav?

Pozivam te, dođi sada sa mnom u situaciju kada me je moj suprug / moja supruga povrijedio/povrijedila

Oprosti mi, Isuse, što je moja slika o tebi kriva, što ti u dubini svoga srca ustvari ne dopuštam da me blagosloviš. Iako te to često molim, činim to s rezervom, bez potpunog predanja. Želim drugačije, odlučujem drugačije.

Isuse, molim te, pozivam te, dođi sada sa mnom u situaciju kada me je moj suprug / moja supruga povrijedio/povrijedila (razmisli i zamoli Duha Svetoga da ti pokaže konkretne situacije). (Reci ime supružnika), u Isusovo Ime, opraštam ti što si me povrijedio/povrijedila (izreci u kojoj situaciji). Isuse, u tvoje Ime odričem se svake posljedice povrede (izreci situaciju) i molim te, oslobodi me, iscijeli, obnovi. U Isusovo Ime, neka se raskine svaka nezdrava i kriva veza između mene i supruga/supruge, neka se slomi svaka svezanost našeg duha, duše i tijela, našeg odnosa i braka i neka se u Isusovo Ime stvori nova veza, novi temelji našega braka, neka dođe sloboda, mir, povjerenje, radost. Vjerujem ti, Isuse, hvala ti, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moli ovu molitvu često. Najprije Isusa zazovi u svaku situaciju koja je bila bolna. Nemoj ići sam/sama, zazovi Njega. Zamisli kako se u toj situaciji nalazite ti, suprug/supruga i Isus. Zatim u Isusovo Ime oprosti suprugu/supruzi, a onda se u Isusovo Ime odreci svega nezdravoga što je iz toga proizašlo. Na ovakav način možeš moliti i za svoj odnos s roditeljima ili za bilo koju situaciju u kojoj si bio povrijeđen / bila povrijeđena. Ali uvijek pozovi Isusa u svaku situaciju. Vježbaj, djeluj, ne boj se, jer svaka je misao koja ti kaže da se trebaš bojati, da nema smisla, da nisi dostojan/dostojna, laž koja te odvodi od Istine. Odvaži se i kreni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh