Duhovnost

LIJEK ZA NEODLUČNOST

Trebate pomoć u donošenju odluka? Ovo je za vas Kada ne možemo donijeti odluku, 'teturamo' kroz život. Biblija kaže da ako smo neodlučni postajemo nestabilni u svemu što radimo. (…) Ali, Bog ima lijek za našu neodlučnost…

Bog ima lijek za našu neodlučnost

Foto: Koltsov, Shutterstock

 

Često se bojimo da ćemo donijeti pogrešnu odluku, a to za posljedicu ima stres. Možda se suočavaš s odlukom o nekom važnom pitanju, npr.: „Trebam li se udati?“, „Trebam li tražiti novi posao?“

Kada ne možemo donijeti odluku, ‘teturamo’ kroz život. Biblija kaže da ako smo neodlučni, postajemo nestabilni u svemu što radimo. Grčka riječ za nestabilnost u doslovnom prijevodu znači „teturati poput pijanice“.

Bog ima lijek

Ali, Bog ima lijek za našu neodlučnost. „Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.“ (Ps 23,3). Rješavamo se stresa oko donošenja odluka tako da dopuštamo Bogu da nas vodi. Vjerojatno misliš: „Ali pokušao sam to već!“ Tražio si Boga da te vodi, ali si onda vjerojatno postao još zbunjeniji nego prije. Sada se pitaš: „Zašto je tako teško prepoznati Božju volju?“

Bog nas vodi

Igra li se Bog s nama? Naravno da ne! Bog nas želi voditi. Problem je u tome što često pokušavamo shvatiti Božju volju na pogrešan način. Na primjer, neki od nas traže osjećaj. Neki žele recept ili formulu koju mogu slijediti. Neki pak očekuju magiju, žele da Bog napravi neki znak na nebu, nazove ih na telefon ili im pošalje e-mail.

Božja volja

Sve navedeno vodi u frustraciju i priječi nam da prepoznao Božju volju. Božja volja nije osjećaj ni formula. Bog ne želi da budemo frustrirani niti da se bojimo.

Bog nas ne želi zbuniti niti želi da budemo pod stresom zbog donošenja neke odluke. On je s nama i vodi nas na svakom koraku našega puta.

Autor: o. Rick Warren, One Place

Za Book.hr priredila V. P., odabrala A. P.

Foto: Figulus

 

PREPORUKA! Knjiga Gorljiva – moj plan borbe za iskrenu, konkretnu i stratešku molitvu autorice Priscille Shirer. Autorica u knjizi pomaže prepoznati deset strategija koje neprijatelj najčešće koristi protiv Božje snage u nama te nas potiče na gorljivu molitvu. Više o knjizi možete saznati ovdje, a nabaviti je možete putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh