Duhovnost

DAVID WILKERSON

Trebaju li nam krize da bismo se približili Bogu?

Ne čekajte da upadnete u krizu kako biste se primakli Bogu

Foto: Shutterstock

 

Dok je Isus hodao zemljom, učinio se dostupnim običnim ljudima. Učio je u sinagogama, na obroncima brda i u lađicama, iscjeljivao bolesne i činio čuda. Na gozbama je dizao glas vičući: „Ja sam živa voda! Dođite i ja ću utažiti vašu žednu dušu.” Svatko se mogao primaknuti k njemu i napiti se. Ali poziv našega Gospodina uglavnom je bio zanemarivan.

Isus je vapio nad narodom: „Jeruzaleme, Jeruzaleme, što ubijaš proroke i kamenuješ one koji su ti poslani! Koliko puta htjedoh skupiti tvoju djecu kao što kvočka skuplja svoje piliće pod krila, ali vi ne htjedoste” (Mt 23,37). Rekao je Izraelu: „Sad sam ovdje, na raspolaganju. Rekao sam vam da dođete k meni po iscjeljenje i ispunjenje svojih potreba, ali vi nećete.”

Na to što su ga odbijali, odgovorio je: „Evo vam se kuća vaša napuštena ostavlja” (Mt 23,38). Riječ koju Isus ovdje koristi za napušteno označava osamljenost, besplodnost, potraćenost. On kaže: „Vaš crkveni život, vaše kućanstvo, vaš duhovni hod, sve će se to posušiti i umrijeti.”

Naš nebeski Otac duboko vodi brigu za nevolje sve svoje djece. Kad god se suočavamo s teškim vremenima, on nas potiče da mu se primičemo, govoreći: „Dođi, izlij sve svoje nevolje, potrebe i tužbe meni i ja ću uslišati tvoj vapaj i odgovoriti”. On čezne da žeđamo za njim, upravo kao što je rekao psalmist: „Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom. Žedna mi je duša Boga, Boga živoga” (Ps 42,2-3).

Ne čekajte da upadnete u krizu kako biste se primakli Bogu. On čezne da mu neprestano izlijevate svoje srce u ljubavi i obožavanju.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh