Duhovnost

SVE ŠTO JE VAŽNO

Traži Božju prisutnost i bit ćeš blagoslovljen kao ove biblijske osobe Stari zavjet je pun izvještaja o blagoslovima koji su došli onima koji su imali Božju prisutnost. Te su nam priče ohrabrenje i poticaj da i mi tražimo Božju prisutnost u svom životu!

Traži Božju prisutnost i bit ćeš blagoslovljen kao ove biblijske osobe

Stari zavjet je pun izvještaja o blagoslovima koji su došli onima koji su imali Božju prisutnost. Te su nam priče ohrabrenje i poticaj da i mi tražimo Božju prisutnost u svom životu.


Božja prisutnost u Abrahamovu životu bila je tako očita da su i pogani oko njega vidjeli razliku između svojih života i njegova: „Abimelek … reče Abrahamu: ‘Bog je s tobom u svemu što radiš’” (Post 21,22). Ovaj poganski kralj zapravo je rekao: „Abrahame, ti si drukčiji. Bog te vodi i blagoslivlja kamo god ideš.”

Kad je prisutnost Božja bila s Jošuom, Bog mu je obećao da nijedan neprijatelj neće odoljeti pred njim: „Nitko neće odoljeti pred tobom u sve dane tvog života … nikada te neću napustiti niti ću te ostaviti. Budi odvažan i hrabar” ( 1,5-6). Kad je Duh Božji prisutan s nama, možemo biti snažni i neustrašivi – jer nam nikakav neprijatelj ne može nauditi.

Bog je rekao Gideonu: „Jahve s tobom, hrabri junače! … Idi s tom snagom u sebi, i izbavit ćeš Izraela” (Suci 6,12.14). Bog je rekao: „Gideone, u tebi je moć koja je tako snažna da može spasiti Izraela. A ta moć je moja prisutnost.” Iako je Gideonu nedostajalo hrabrosti, Bog mu je htio pokazati da svatko može činiti velike stvari kad je Gospodnja prisutnost s njim.

Bog je upozorio Jeremiju da će se čitava nacija okrenuti protiv njega i odbaciti njegova proročanstva. Međutim, obećao mu je: „Borit će se protiv tebe, al’ te neće nadvladati jer ja sam s tobom, da te spasim i izbavim” (Jr 15,20). Rekao je: „Nije važno ako se i čitava zemlja okrene protiv tebe, Jeremija. Sve što je važno jest da je moja prisutnost s tobom. Budi siguran u to!”

Tražimo ga svim svojim srcem i čeznimo za njegovom prisutnosti u svom svakodnevnom životu. Tada ćemo iskusiti neopisivu slavu Božju.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh