Duhovnost

KOJI SU 'VELIKI' U NEBU

Tomislav Ivančić: Mislim da će nebo biti veliko iznenađenje za sve nas

Tomislav Ivančić: Mislim da će nebo biti veliko iznenađenje za sve nas

Foto: Shutterstock

 

Mislim da će NEBO biti veliko iznenađenje za sve nas. Tamo ćemo otkriti one za koje nismo nikada pomislili da bi bili u nebu. Ali će nas još više zapanjiti kad ne nađemo one za koje mislimo da bi tamo trebali biti. Jer, nisu u životu veliki oni koji nose sjajna odijela, nego oni koji nose skromna odijela a velika djela.

Oni su najbolji učitelji, ali njih treba pronaći, jer su skriveni; oni su jednostavni, ponizni i treba se truditi da se do njih stigne

Oni koji nose križ, koji svaki dan posrću ali se i dižu, koji pokazuju žuljave ruke a ne uzdižu se na pozornici života, oni su veliki i oni su u nebu. Oni su najbolji učitelji, ali njih treba pronaći, jer su skriveni; oni su jednostavni, ponizni i treba se truditi da se do njih stigne. Do malih ljudi se lako stigne, do onih koji ništa ne rade uvijek možemo doći. No, velikani su u radionicama skriveni, njih ne dohvaćaju naše oči.

Autor: Tomislav Ivančić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh