Osobni razvoj

NIKADA NEMOJ PRESTATI PITATI

Tko je Isus Krist za mene Ne možemo biti zadovoljni s onim što mislimo da znamo o Isusu. On je uvijek veći…

Foto: Shutterstock

 

Ne možemo dobiti zanimljive odgovore ako postavljamo nezanimljiva pitanja. Od odlučujuće je važnosti za naš život postavljati prava pitanja sebi samima, jedni drugima i Bogu. U Markovu evanđelju Isus pita učenike: „Što kažete vi tko sam ja?” (Mk 8, 29). Drugim riječima, tko sam ja za vas? Ovo je najvažnije pitanje u životu: Tko je Isus Krist za mene? Petar odgovara na Isusovo pitanje: „Ti si Mesija.” Odgovor je ispravan. Učenici su počeli shvaćati tko je Isus. Ali im On strogo zabranjuje drugima govoriti da je On Mesija. Zašto ova tajnovitost? Zašto ove zabrane koje pronalazimo kod Marka? Zar istinu ne treba govoriti? Zar ne treba prenositi istinu?

Šutite, kaže Isus, premalo je ono što znate o meni da biste već sada išli i razglašavali. Ja sam drugačiji nego što vi mislite.

Ono što Marko naglašava jest da nije dovoljna samo definicija, pa ne znam kako bila dobra. Petar zapravo ne razumije značenje svoga odgovora. Kakva je korist od znanja da je Isus Mesija ako se ne zna što je Mesija! Što pomaže napamet znati Vjerovanje ako su to samo riječi, riječi bez života! Ne možemo biti zadovoljni s onim što mislimo da znamo o Isusu. On je uvijek veći. Učenici su dobili određeni uvid u Isusovu osobu, ali uvid je daleko od jasnoće. Šutite, kaže Isus, premalo je ono što znate o meni da biste već sada išli i razglašavali. Ja sam drugačiji nego što vi mislite. Tako i mi stalno trebamo preispitivati naše poimanje Isusa, postavljajući uvijek nova i dublja pitanja.

 

Autor: Wilfrid Stinissen

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh