Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ti znaš koliko često u dubini srca plačem, ti znaš da sam ogorčen/a, da se bojim, da sam obeshrabren/a i da reagiram upravo iz svega toga

RAZMATRANJE I MOLITVA

O Isuse, ti znaš što je sve u mome srcu, samo ti znaš koliko volim svoga supruga / svoju suprugu, iako često reagiram krivo, loše, bez ljubavi i poštovanja, onako kako ne želim. Ti znaš koliko često u dubini srca plačem, ti znaš da sam ogorčen/a, da se bojim, da sam obeshrabren/a i da reagiram upravo iz svega toga. Kažeš mi, Isuse, da ako sam umoran/na i opterećen/na, neka dođem k tebi. Zašto ti onda dolazim tako rijetko? Zašto se lovim za svoj strah, ljutnju, nepraštanje kada vidim da me to vuče dolje, kada vidim da na taj način ne dopirem do supružnika? Možda zato što sam zbog mnogih povreda podigao/la zid prema bližnjima, prema onima od kojih sam možda očekivao/la najviše, a povrijedili su me? No, Isuse, koliko se često upitam, ako sam ja tako povrijeđen/a, ako sam ja tako „zatvoren/a“ u svoje zidove i nikoga ne puštam unutra, pa očito ni tebe, Isuse, zar nije isto tako povrijeđen/a i moj/a suprug/a?

Predajem ti, Isuse, sve zidove koje sam podigao/la, zidove straha, nepraštanja, osjećaja manje vrijednosti, odbačenosti…

Ali često me ta prošlost, rane, pritisci, nejasnoće, strah od nove povrede jako bole. Što mi je činiti, Isuse?! Ti me pozivaš da ti se predam, da dođem k tebi. Ti pokazuješ i svjedočiš na mnogo mjesta u svojoj Riječi da nikada nisi razočarao nikoga tko ti se predao. Vjerujem da nećeš ni mene. Zato ti se predajem. Predajem ti, Isuse, sve zidove koje sam podigao/la, zidove straha, nepraštanja, osjećaja manje vrijednosti, odbačenosti, neželjenosti, zidove neprihvaćanja samog/same sebe, neprihvaćanja supruga/e, neprihvaćanja blagoslovâ koje ti, Bože, imaš za naš brak i obitelj. Isuse, kajem se za svoje grijehe iz dubine srca i odlučujem oprostiti svome supružniku i svima koji su me povrijedili.

Daj da bude slobodan/na u tebi i po tebi!

Molim te, Isuse, dopuštam ti i vapim ti, u vjeri i potpunom predanju, da po svojoj Muci, Križu i Uskrsnuću ovog trena srušiš sve zidove koje sam nesvjesno podigao/la u svome životu, zbog kojih ne mogu normalno funkcionirati kao suprug/a, otac/majka, kao vjernik, a napose kao dijete Božje. Slomi svaki zid i očisti me, oslobodi me, promijeni me, obrati me. Molim te ovog trena i za svoga supruga / svoju suprugu – Oče, u Ime svoga Sina Isusa Krista izlij silu Duha Svetoga i sruši svaki zid zarobljenosti u njegovu/njezinu životu. Daj da bude slobodan/na u tebi i po tebi! Daj da naš brak bude slobodan u tebi i po tebi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Zbog raznih ružnih okolnosti, povreda, negativnih riječi izgovorenih u naš život, kako bismo se zaštitili, podižemo „zidove“. Bojimo se ponovnih povreda. No, iza tih zidova ne može nitko, čak ni Bogu to ne dopuštamo. A kroz te zidove do nas ne dopire svjetlost. Iako nam se čini da je to sigurno mjesto, da je tu sigurnost, upravo je obratno. Zato, dopusti Isusu da dođe i da poruši te zidove, jer on će ti dati i snage i mudrosti i ljubavi da nakon toga postupiš tako da budeš blagoslov. Nećeš se razočarati. Ali idi s njime!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh