Vijesti

NACIONALNI DAN ŽALOSTI

Svjetski mediji o ispraćaju Olivera Dragojevića: „U životu i smrti, Hrvati su prvaci svijeta u proslavama” The Associated Press objavio je vijest o ispraćaju našeg poznatog pjevača pod naslovom „Hrvatska se emotivno oprostila od voljenog pjevača Dragojevića“, a tu su vijest prenijeli brojni svjetski mediji poput New York Timesa i Washington Posta…

O posljednjem ispraćaju našeg poznatog pjevača Olivera Dragojevića, u Veloj Luci na Korčuli 1. kolovoza, pisali su i brojni svjetski mediji, javlja Večernji list.

The Associated Press objavio je tako vijest o ispraćaju pod naslovom „Hrvatska se emotivno oprostila od voljenog pjevača Dragojevića”, a vijest su prenijeli i brojni svjetski mediji, poput New York Timesa i Washington Posta.

„Deseci tisuća ljudi, s upaljenim bakljama i dugotrajnim pljeskom emotivno su ispratili Olivera Dragojevića, preminulog pjevača koji je bio obožavan diljem cijele bivše Jugoslavije”, pišu u tekstu te dodaju kako je Dragojević svojim pjesmama veličao ljubav i Jadransko more.

Britanski novinar Paul Bradbury u tekstu na portalu total-croatia-news.com piše pak kako su Hrvati „U životu i smrti, prvaci svijeta u proslavama”.

„Srpanj 2018. bio je poseban mjesec za Hrvatsku. Od finalista na Svjetskom prvenstvu u Moskvi do boli za jednim od najvoljenijih sinova. Proslava je bila veličanstvena”, piše Bradbury. Ističe kako se najprije 550 000 ljudi okupilo u Zagrebu kako bi dočekali heroje Svjetskog prvenstva:

„Tek što su se oporavili od toga, dogodio se tragični odlazak hrvatske legende vjerojatno veće i od Luke Modrića i cijelog nogometnog tima”, napisao je Bradbury te istaknuo kako je Hrvatska zbog smrti voljenog pjevača proglasila nacionalni dan žalosti te se zapitao kada je to posljednji put učinjeno za nekog preminulog britanskog pjevača.

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh