Razno

NEVINE?

Sveti Ivan Zlatousti o odijevanju i vladanju: Tvrdite da nikad niste pozivale druge na grijeh… Recite mi koga ovaj svijet osuđuje? Koga suci na sudu osuđuju? One koji popiju otrov ili one koji su pripremili i prepisali fatalni napitak?

sveti Ivan Zlatousti o odijevanju i vladanju

Foto: Pixabay

 

„Vi nosite svoju klopku svugdje i širite svoju mrežu po svim mjestima. Tvrdite da nikad niste pozivale druge na grijeh. I niste, zaista, svojim riječima, ali jeste svojim odijevanjem i svojim vladanjem, i to puno efikasnije nego bi mogle svojim glasom. Kada ste učinile grijeh u njegovom srcu, kako možete biti nevine?

Recite mi koga ovaj svijet osuđuje? Koga suci na sudu osuđuju? One koji popiju otrov ili one koji su pripremili i prepisali fatalni napitak?

Recite mi koga ovaj svijet osuđuje? Koga suci na sudu osuđuju? One koji popiju otrov ili one koji su pripremili i prepisali fatalni napitak? Vi ste pripremile gnjusno piće, vi ste pružile piće koje zadaje smrt i vi ste veći zločinac nego oni koji truju tijelo; vi ne ubijate tijelo već dušu. I to ne radite neprijateljima, niti ste na to prisiljene nekom imaginarnom nužnošću, niti isprovocirane povredom, već iz glupe taštine i ponosa.“

Priredila I.A.; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh