Duhovnost

Sveta Faustina opisuje svog anđela čuvara: „Prekrasan je i ne napušta me ni na trenutak” Faustina je često viđala svog anđela čuvara, kako u mističnim vizijama, tako i u svakodnevnom životu. Ovako ga opisuje...

Foto: www.faustyna.pl

 

Sredinom 1930-ih poljska redovnica Faustina Kowalska imala je vizije i primila nekoliko poruka od Isusa. Tijekom tih viđenja velik naglasak je bio na Božjoj milosti, što je kasnije dovelo do toga da se ustanovi svetkovina Nedjelje Božjega Milosrđa.

Tijekom tih mističnih vizija sveta. Faustina je često bila u društvu u kojem je osjećala anđeosku prisutnost koja je bila uz nju sve dok vizija ne bi završila. O tome je pisala u svom dnevniku:

„Ovaj duh me ne napušta ni na trenutak, svuda me prati. Taj duh je prekrasan a njegova ljepota dolazi od bliskog zajedništva s Bogom”

„Jednoga dana, kad sam bila u klanjaju pred Presvetim i moj duh je umirao za Njim, nisam više mogla susprezati suze. U jednom trenutku ugledala sam duh prekrasne ljepote. Rekao mi je: ‘Ne plači, kaže Gospodin.’ Upitala sam ga: ‘Tko si ti?’ Odgovorio je: ‘Ja sam jedan od sedam duhova koji stoje ispred Božjeg trona danju i noću i neprestano ga slave.’ No, ovaj duh nije ublažio moju čežnju, već je u meni probudio još jaču čežnju za Bogom. Taj duh je prekrasan a njegova ljepota dolazi od bliskog zajedništva s Bogom. Ovaj duh me ne napušta ni na trenutak, svuda me prati.”

Također je napisala: „Tada sam ugledala jednog od sedam duhova blizu mene, kako zrači posebnim svjetlom. Stalno sam ga viđala pored sebe kada sam putovala vlakom. Vidjela sam anđela kako stoji na svakoj crkvi pored koje bismo prošli, ali okružen svjetlom koje je bilo slabije od svjetla duha koji me pratio na putovanju, i svaki od tih duhova koji su čuvali crkve poklonio bi se duhu koji je bio uz mene.”

Sveta Faustina opisuje svog anđela čuvara kao prelijepo prisustvo svjetla.

Anđele je stvorio Bog da nam pomogne na putu vrline i tu su za našu dobrobit

Crkva nas uči da anđeli čuvari ne posjeduju tijelo ili bilo koji fizički oblik, jer su po prirodi čisti duh. To znači da su oku nevidljivi. No, oni mogu uzeti fizički oblik, čak i ljudsko tijelo, kako bismo ih mogli vidjeti. To čine radi našeg dobra i to se može usporediti sa stavljanjem maske ili kostima. Kada to više nije potrebno, oni se vraćaju u svoje originalno stanje kao nevidljivi duhovi.

Anđele je stvorio Bog da nam pomogne na putu vrline i tu su za našu dobrobit, pozivajući nas da mu se pridružimo na Nebu.

O anđelima možete čitati u knjizi „Svakodnevni anđeli“ a o svetoj Faustini Kowalskoj u knjizi „Svaka je duša poseban svijet“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh