Svijet

NAPAD U MONTREALU

Stanje katoličkog svećenika kojeg je napadač za vrijeme mise izbo nožem stabilno

Stanje katoličkog svećenika kojeg je napadač za vrijeme mise izbo nožem stabilno je.

Foto: Oratorij sv. Josipa u Montrealu; Shutterstock

 

 

Dok je jučer, 22. ožujka, slavio jutarnju svetu misu, do oca Claudea Groua, rektora oratorija sv. Josipa u Montrealu, dotrčao je mladić iz stražnjeg dijela crkve i ubo ga u prsa. Prisutni su pozvali policiju.

Adele Plamondon koja je, uz još pedesetak vjernika, sudjelovala na misi, kazala je da je napadač bio vrlo odlučan: nije vikao, nije ništa rekao. Samo je izvadio nož.

Oratorij sv. Josipa najveća je crkva u Kanadi, a jutarnja misa koja se u njoj slavi prenosi se uživo svaki dan na katoličkoj mreži Sol i svjetlo koja emitira putem satelita i interneta.

U snimci napada vidi se mladić u jakni i s bejzbolskom kapom, naoružan nožem kako nasrće na oca Groua za oltarom i zadaje mu udarac, nakon čega on pada na zemlju. Čuju se krici vjernika.

„Ozljede oca Groua nisu teške“, potvrdila je policija. Nakon napada odvezen je u lokalnu bolnicu kolima hitne pomoći.

Montrealska biskupija oglasila se je na Twitteru rekavši da je Grouovo stanje stabilno te dodajući da su ujedinjeni u molitvi za njega.

Gradonačelnik Montreala Valerie Plante nazvao je ovaj napad „strašnim i neoprostivim činom kakvom nema mjesta u Montrealu“.

Torontska nadbiskupija na Twitteru je objavila: „Molimo za svećenika koji je jutros izboden u oratoriju sv. Josipa, za vrijeme dok je slavio misu.“

Identitet i motivi napadača zasad nisu poznati. „Osumnjičenik je uhićen i sproveden u pritvor, gdje će ga saslušati istražitelji“, kazala je Caroline Chevrefils, glasnogovornica montrealske policije.

Izvor: CNA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh