Duhovna glazba

NEKA TE SLAVE, NEKA TE HVALE

SLAVIMO BOGA Uz današnje prvo čitanje: donosimo vam popis slavljeničkih susreta i pjesmi Bog je ovdje pokazao svu svoju moć: kad ga slavimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, On može u slavljenju polomiti sve naše okove, ako se samo izdignemo iz svoje situacije i slavimo Boga. Bog nam je tu pokazao kolika je moć slavljenja Njegova Imena.

In-eternum - katolički planer

Foto: Božja pobjeda

Pošto ih izudaraše, bace ih u tamnicu i zapovjede tamničaru da ih pomno čuva. Primivši takvu zapovijed, uze ih on i baci u nutarnju tamnicu, a noge im stavi u klade. Oko ponoći su Pavao i Sila molili pjevajući hvala Bogu, a uznici ih slušali. Odjednom nasta potres velik te se poljuljaše temelji zatvora, umah se otvoriše sva vrata i svima spadoše okovi.  (Dj 16, 23-26)

“Tko bi se od nas mogao u ovakvoj situaciji ponašati kao Pavao i Sila? Tko bi od nas mogao slaviti Boga? Bog je ovdje pokazao svu svoju moć: kad ga slavimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, On može u slavljenju polomiti sve naše okove, ako se samo izdignemo iz svoje situacije i slavimo Boga. Bog nam je tu pokazao kolika je moć slavljenja Njegova Imena.” – napisao je Nediljko u komentaru današnjih misnih čitanja.

Stoga idemo slaviti Boga, idemo mu dopustiti da slomi okove koji nam kradu radost koju imamo u Kristu. Dopustimo mu da se proslavi u našim situacijama, poteškoćama i problemima.

U prilogu vam donosimo nekoliko slavljeničkih susreta i slavljeničkih pjesama; ima tu svega po malo, od slavljenja na duhovno-duhovitim večerima kod fra Stjepana Brčine, Božje pobjede na HKR-u pa do slavljeničkog tima EPC Hosana. Tu su, naravno, i pjesme slave i hvale našoj Majci, Mariji.

Neka te slave, neka te hvale, neka ti pjevaju svi narodi! 🎶🎶

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh