Vijesti

SEDMA KATOLIČKA ŠKOLA U HRVATSKOJ // Otvorena prva ‘katolička osnovna škola’ u Novskoj Škole je smještena u prostoru sportske dvorane, a za njeno uređenje Novska je iz proračuna izdvojila nešto više od 300 tisuća kuna.

Početak nove školske godine u Novskoj je u ponedjeljak obilježen svečanim otvorenjem katoličke osnovne škole, s upisanih 13 učenika, treće takve škole u Požeškoj biskupiji.

Škole je smještena u prostoru sportske dvorane, a za njeno uređenje Novska je iz proračuna izdvojila nešto više od 300 tisuća kuna.

„…želimo biti na pomoć roditeljima, koji znaju da život nije smislen ako nije dio nekog vrijednosnog sustava“

Obraćajući se roditeljima, djeci, svećenicima i časnim sestrama te predstavnicima grada i županije Sisačko-moslavačke, požeški biskup Antun Škvorčević rekao je da katolička osnovna škola nije nikome konkurencija i nije vjerska niti ideološka škola:

„Ovo je katolička građanska škola u kojoj želimo biti na pomoć roditeljima, koji znaju da život nije smislen ako nije dio nekog vrijednosnog sustava”, naglasio je biskup Škvorčević.

Također je, na početku školske godine, blagoslovio učenike, učitelje i osoblje škole, kao i novootvorenu školu. Okupljene je na svečanosti pozdravio i Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, koji je učenicima prvog razreda podijelio prigodne darove.

Osim katoličke osnovne škole u Požegi, Virovitici, a sada i u Novskoj, u Požegi već nekoliko godina radi i katolička gimnazija. Nakon Rijeke, Šibenika, Zagreba, Varaždina, Požege i Virovitice, Novska je sedmi grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena katolička škola.

Izvor:  Narod.hr (Hina)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh