Duhovna glazba

PROSLAVA SVETKOVINE SV. MARIJE BOGORODICE

Sastav Fidelis snimio je pjesmu „Marijo, o Marijo“ i odjenuo je u novo glazbeno ruho „Marija nas približuje Kristu, vodi nas k Njemu, pod uvjetom da se njezino otajstvo živi u otajstvu Krista.“ Sv. Ivan Pavao II

Foto: Youtube Fidelis


Početak Nove godine odnosno 1. siječnja uvijek iznova započinjemo na jedan predivan način, proslavom svetkovine Sv. Marije Bogorodice koji je čestitka ljubavi i mira u ime Crkve svim svojim sinovima i kćerima širom svijeta jer Blažena Djevica Marija je Majka Božja, Majka Sv. Crkve i Majka svih ljudi. Kada je prihvatila Božji poziv te izrekla: „Neka mi bude po Tvojoj riječi.“, omogućila je veliku radost cijelomu svijetu – dolazak našeg Spasitelja Isusa Krista i zato je više nego dostojno da u ovo božićno vrijeme, prepuno veselja i radosti, proslavimo Marijin dan.

„Marija nas približuje Kristu, vodi nas k Njemu, pod uvjetom da se njezino otajstvo živi u otajstvu Krista.“ Sv. Ivan Pavao II

Ovim povodom, ali također inspirirani i višegodišnjom marijanskom duhovnošću po Sv. Ljudevitu Montfortskom, sastav Fidelis snimio je pjesmu „Marijo, o Marijo“ i odjenuo je u novo glazbeno ruho te u svom stilu, uz zvukove klavira i moderniji aranžman, dodao dionice saksofona kao i neke male promjene u samoj pjesmi koja je trebala biti dovršena prije godinu dana, ali situacija u svijetu sve je pomaknula. No, kako i sami vjeruju, Bog sve daje u pravo vrijeme pa je tako i ova pjesma bila gotova i spremna kada je bila Božja volja.

Kao još jedan poticaj za snimanje, prijatelj im je rekao da postoje mnoge stare i lijepe katoličke pjesme koje bi trebalo snimiti na moderniji način umjesto današnjeg trenda prevođenja i obrada stranih pjesama s engleskog govornog područja, a oni su tako započeli s pjesmom „Marijo, o Marijo“. U spotu je stavljen naglasak na Mariju i obitelj koju Ona dovodi do svoga sina Isusa Krista po molitvi i Euharistiji.

Ovom pjesmom glazbeni sastav Fidelis čestita svima Svetkovinu Sv. Marije Bogorodice i Novu 2022

Sastav Fidelis dugi niz godina nastupa samostalno te izvodi kršćansku duhovnu glazbu, ali također crkvenu i liturgijsku glazbu u svojim župama. Pjevali su na mnogim misama, Euharistijskim klanjanjima, duhovnim obnovama i koncertima po Hrvatskoj, ali i vjenčanjima u crkvi na koje ih ljudi često pozivaju. Također, godinama su djelovali u sastavu „Kristofori – Hosana“ i prije 4 godine pod tim imenom snimili su svoju autorsku pjesmu „Večernji susret“ koja je često emitirana u korizmi. Trenutno imaju još jedan veći dio autorskih pjesama koje čekaju svoju priliku, a koje će nadaju se, po Božjoj volji i uz zagovor Majke Božje, biti što prije snimljene.

Lokacija snimanja spota bila je u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, a ovim putem se zahvaljuju rektoru svetišta, velečasnom Domagoju Matoševiću na dopuštenju za snimanje kao i vlč. Nikoli Jurkoviću, župniku iz Crkve Sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici koji je pristao snimati scene Euharistijskog slavlja i na kraju Fra Marku Pustišeku, gvardijanu franjevačkog samostana Sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru koji je pomogao u realizaciji ovog projekta.

Ovom pjesmom glazbeni sastav Fidelis čestita svima Svetkovinu Sv. Marije Bogorodice i Novu 2022. godinu uz citat Sv. Ljudevita Montfortskog:

“Totus Tuus. Sav sam Tvoj, i sve moje je Tvoje, ljubezni moj Isuse, po Mariji, tvojoj Presvetoj Majci.“

Ovu prekrasnu izvedbu možete pogledati u videu niže.

www.facebook.com/FidelisGlazba
www.instagram.com/fidelis_vjencanja
www.youtube.com/c/Fidelisglazba

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh