Sveta Misa

NAJSVETIJI DOGAĐAJ

Za Padra Pija sveta pričest je značila život, združenje srdaca. Isus je bio njegov raj! Jesmo li svjesni što se zaista događa na Svetoj Misi? Ove nas misli svetog Padra Pija mogu potaknuti da o Misi počnemo više razmišljati, o njoj čitati, upoznavati ju i na njoj sudjelovati drugačije nego do sada – cijelim svojim srcem

Foto: caccioppoli.com


 

Za Padra Pija sveta pričest je značila život, združenje srdaca. Isus je bio njegov raj.

Kad su ga upitali je li Majka Božja prisutna na Svetoj Misi, odgovorio je: „Da, smjestila se sa strane, ali sam ju mogao vidjeti, kakva radost! Kakav Raj!”.

Upitan je li Bogorodica uvijek nazočna na Misi, Pio je odgovorio: „Kako može Majka Isusova ne biti na mističnoj Kalvariji oltara, kada je bila na Kalvariji na podnožju Križa i žrtvovala svoga Sina kao žrtvu za spasenje duša?!”.

Čitav je nebeski dvor tu nazočan

Na pitanje je li Majka Božja prisutna na svim Misama koje se služe po svijetu, Padre Pio je potvrdio: „Da!”.

Na upit jesu li na Misi prisutni i anđeli i blaženi, Pio je odgovorio: „Čitav je nebeski dvor tu nazočan.”.

Jednom je zgodom otac Pio rekao: „Kad bi ljudi poznavali vrijednost Svete Mise, svaki bi dan morali doći redarstvenici, da na crkvenim vratima održavaju red zbog velikog mnoštva ljudi.”

 

O tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh