Duhovnost

DAVID WILKERSON

Riječi koje je Isus uputio svojim bespomoćnim učenicima odnose se i na nas danas Izazov pred kojim se nalazimo mi danas jednako je zastrašujući kao onaj koji je bio pred Isusovim apostolima. Iste one riječi koje im je Isus tada dao, upućuje i nama

Riječi koje je Isus uputio svojim bespomoćnim učenicima odnose se i na nas danas

„Da, Sin Čovječji došao je da traži i spasi što je izgubljeno” (Lk 19,10). Krist je rekao: „Došao sam na ovaj svijet iz jednog razloga – da dosegnem i spasim izgubljene duše!” No to nije bilo samo Isusovo poslanje; on je to učinio i našim poslanjem. „Tada im reče: ‘Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju’” (Mk 16,15).

Isus je ovdje govorio maloj grupi vjernika – oko sto dvadesetorici – koji su se okupili u gornjoj sobi. Zamislite kakav je nemoguć zadatak stavio pred njih! U to vrijeme je svijetom vladao Rim, a Isus je svojim sljedbenicima zapovjedio: „Idite u Rim i recite ponosnom, sebičnom caru da preda mnom ne može biti kralja. Ja vladam svim stvorenjima! Idite u Atenu, gdje vlada poganstvo, i propovijedajte da sam ja jedini put. Idite svugdje gdje vladaju filozofije, drevne religije, lažni bogovi i praznovjerje – i propovijedajte moj križ i uskrsnuće.

Uza sve to, idite do stranih nacija, živite s tamošnjim stanovnicima i učite njihove jezike. Polažite ruke na bolesne, istjerujte đavle, navješćujte Radosnu vijest. Propovijedajte snagu i pobjedu uskrsla Spasitelja!”

To je bio poseban izazov! Upamtite, Isus je govorio običnim, malim, neobrazovanim muškarcima i ženama. On je na njihova ramena stavljao samu budućnost svoje Crkve. Zamišljam da se ta mala skupina vjernika osjećala svladanom, pitajući se kako Gospodin očekuje da ispune tu nemoguću misiju.

Izazov pred kojim se nalazimo mi danas jednako je zastrašujući. Biblija nam govori da svaka sljedeća generacija postaje gora i gora i to možemo lako vidjeti. Ali riječi koje je Isus uputio svojim bespomoćnim učenicima odnose se i na nas danas: „Evo, ja ću poslati na vas ono što je Otac moj obećao. A vi ostanite u gradu dok se ne obučete u silu odozgo” (Lk 24,49). Ponudite sada sebe Duhu Svetom i uzdajte se u njegovo vodstvo i silu da će kroz vas činiti nadnaravno!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Najčitanije

Na vrh