Duhovnost

O. ANTONIO MARIO ČIRKO

RIJEČ ZA TEBE – Bog je uvijek prisutan Lijepo je moliti kad osjećamo toplinu njegove ljubavi u svom srcu, no milosno je ustrajno moliti kad ne osjećamo ništa

Foto: Pixabay

 

Treba naučiti da je Bog prisutan i onda kad nemamo iskustvo Njegove prisutnosti, kad ni na koji način ne osjećamo Njegovu blizinu.

Sjetimo se Maslinskog vrta i potpune napuštenosti koju su osjećali nakon što je Isus bio uhvaćen i pogubljen

Naša vjera ne treba ovisiti o tome osjećamo li Božju blizinu, već o našoj spoznaji da nam je Bog uvijek blizu kao milosrdni Otac, koji nas je iz ljubavi stvorio i koji se brine za nas u svakom trenutku našeg života. I apostoli su to doživjeli. Sjetimo se Maslinskog vrta i potpune napuštenosti koju su osjećali nakon što je Isus bio uhvaćen i pogubljen.

Hodajmo u području vjere, a ne gledanja i prepoznat ćemo živoga Boga neprestano prisutnog među nama!

Lijepo je moliti kad osjećamo toplinu njegove ljubavi u svom srcu, no milosno je ustrajno moliti kad ne osjećamo ništa. Mnogi, nažalost, ne mogu zaroniti dublje bez osjetilnog iskustva jer misle da ni Boga nema ako nema znakova i ako ništa ne osjećaju. Hodajmo u području vjere, a ne gledanja i prepoznat ćemo živoga Boga neprestano prisutnog među nama!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh