Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM

Mogu li vračari predvidjeti budućnost? „Među tolikim neobičnim moćima koje te osobe posjeduju, je li moguće da vračari mogu predvidjeti budućnost?“

Je li i 'proricanje budućnosti' jedna od sposobnosti vračara?

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Nedavno sam susreo prijatelja koji je bio uznemiren zbog onog što se dogodilo jednom njegovu rođaku. Taj je rođak otišao k vračaru, koji mu je rekao da je na njega bačen urok i da će za šest mjeseci umrijeti. U to je vrijeme zaista i umro. Među tolikim neobičnom moćima koje te osobe posjeduju, je li moguće da mogu predvidjeti budućnost?

Odgovor:

Zahvaljujem ti što mi potvrđuješ da magija može biti smrtonosna.

Glede budućnosti, opće je uvjerenje da ju demoni ne poznaju. Dovoljno je istaknuti tvrdnju sv. Pavla (1 Kor 2, 7 – 8), koju sam već prethodno naveo, u kojoj stoji da demoni, ubijajući Krista, nisu bili svjesni da time omogućuju spasenje čovjeka.

No, s obzirom na to da duhovi nisu vezani za materiju, poput nas, kadri su percipirati i uskladiti mnoge elemente koje mi ne poznajemo.  Nadalje, posjeduju preternaturalnu moć da u svoju korist djeluju na tolike elemente, s učinkovitošću koja se nama čini nepojmljivom.

„Utječu i na bolničke uređaje i kliničke nalaze, što rezultira lažnim dijagnozama…“

Da pojednostavimo. Poznati su im učinci mehanizma nasljeđivanja na području genetike, kao i najdublji vidovi našeg tijela i duše. Prodiru i u neprijateljske namjere, koliko god one bile skrivene, ljudi koji nas okružuju i poigravaju se njihovim zamislima usmjerenima protiv nas, okrećući ih u svoju korist. Utječu i na bolničke uređaje i kliničke nalaze, što rezultira lažnim dijagnozama, a to se veoma često događa. U više sam navrata savjetovao osobama koje su preplašili neobični nalazi da ih ponove u privatnim laboratorijima i strah je nestao. Okorištavaju se osobnim stanjima umora i napetosti liječnika da bi donijeli pogrešne dijagnoze i propisali lijekove, koji, umjesto da pomažu, djeluju pogubno.

Kako demoni djeluju na bolesnika?

Psihički lome bolesnika, da ne bi smogao odvažnosti da se odupre i uhvati ukoštac s bolešću, na području prehrane i ponašanja ga potiču na štetne i kontraproduktivne odluke. Uz tu izvanrednu razinu spoznaje i golemu snagu koju posjeduju, mogu sa stanovitom točnošću predvidjeti kakav će kraj imati njihova žrtva i to priopćuju svojim službenicima.

No to nije isto što i poznavati budućnost. I sami liječnici, prateći teškog bolesnika i služeći se kliničkim nalazima, mogu reći: „Ovom bolesniku ne preostaje nego dva mjeseca života.“ Stručnjak za trgovinu, raspolažući svim informacijama o poduzeću u krizi, može reći: „Samo je pitanje vremena: ovo poduzeće ne može izbjeći krah.“ Da bi to ustanovio, ne mora posjedovati preternaturalne sposobnosti predviđanja.

Ulomak iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Do nedjelje, 5. kolovoza, knjigu možete kupiti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh