Razno

BRONČANA MEDALJA

Prva hrvatska medalja na Zimskim paraolimpijskim igrama Prvu medalju u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara Hrvatskoj je donio Bruno Bošnjak…

Hrvatski paraolimpijac 35-godišnji Bruno Bošnjak danas je u Pjongčangu donio Hrvatskoj prvu medalju u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara, osvojivši broncu u snowboardu, u disciplini banked slalom.

Bošnjak je broncu osigurao drugom vožnjom, s vremenom od 54.08 sekunde. Zlato je osvojio Amerikanac Noah Elliott s vremenom od 51.90 sekunde, a srebro Mike Schultz, također Amerikanac, s vremenom od 53.42 sekunde.

„Presretan sam što sam se upisao u povijest hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za svoju domovinu. Ovaj uspjeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači”, izjavio je Bošnjak neposredno po završetku natjecanja.

Bruno je prije 12 godina bio na korak do plasmana na zimske olimpijske igre u Torinu, no teška nesreća promijenila mu je život. Na jednoj od kvalifikacijskih utrka teško se ozlijedio slomivši vratnu kralježnicu te je ostao paraliziran. Po završetku četverogodišnjeg oporavka uspio je prohodati. No, još se je jednom teško ozlijedio prilikom pada s bicikla, kada su mu stradala dva kralješka. Unatoč svemu, Brunina želja za natjecanjem u snowboardu bila je jača i danas može s ponosom reći da njegov trud i ustrajnost nisu bili uzaludni.

Izvor: Hina

Foto: Hina

Priredila: Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh