Aktualnosti

PODRŽIMO I DALJE !

Na utrkama Marijinih obroka Hrvatske osigurani su obroci za 514 djece Prosječno je dovoljno samo 22 € kako bi se jednom djetetu osigurali obroci tijekom cijele školske godine

Utrka Marijinih obroka, sa samo 22 eura spasi život

Foto: Marijini obroci

 

U nedjelju, 9. lipnja 2024., održana je deseta humanitarna utrka „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet” u zagrebačkom parku Bundek. Cilj je utrke bio osigurati obroke za školsku kuhinju “Zagreb, Hrvatska”, u kojoj se svakodnevno hrani 702 djece. Na ovaj se način potaknulo građane Zagreba na volonterski rad, ostvarilo zajedništvo volontera i donatora, proširila priča o Marijinim obrocima, a sudionici svih dobnih skupina potaknuti su na kretanje i boravak u prirodi uz zanimljiv i bogat sadržaj.

250 trkača

U utrkama za djecu i odrasle sudjelovalo je više od 250 trkača, među kojima je bio i najstariji sudionik, 90-godišnji Juraj Keglević, koji je uspio prehodati dionicu za samo 54 minute. Najmlađi je među djecom bio petomjesečni Petar Maleš, koji uz roditelje, baku, djeda i tete slijedi primjer kako volontiranjem činiti dobra djela od malih nogu.

Odličnoj atmosferi pridonijeli su voditeljica Emina Dabo Hunjak, svojim glazbenim talentima dječji zborovi Kikići i Genijalci te Filip Rudan, a djeca iz udruge „Život u pokretu” pokazala su plesnu koreografiju za kraj programa.

Utrka Marijinih obroka, Filip Rudan

Foto: Marijini obroci

 

U ime gradonačelnika sve sudionike pozdravila je gđa Romana Galić, zamjenica pročelnice GU za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Za Marijine obroke trčalo se na humanitarnim utrkama „Trčimo za obrok više” 25. svibnja u Slavonskom Brodu i 1. lipnja u Splitu. Zahvaljujući dobročiniteljima iz Slavonskog Broda i Splita svakodnevno svoje obroke primaju djeca u školskim kuhinjama „Brod dobrote – Slavonski Brod, Hrvatska” i „Split, Hrvatska” u Zambiji.

Nastavimo pomagati!

Iz Marijinih obroka zahvaljuju svim sponzorima, donatorima i volonterima koji su pomogli u realizaciji svih utrka i u osiguravanju životno hranjivih obroka. Radost djece koja se hrane Marijinim obrocima inspirira nas da proširimo ljubav i do drugog kraja svijeta osiguravajući djeci obroke koji donose nadu i obrazovanje.

Prosječno je dovoljno samo 22 € kako bi se jednom djetetu osigurali obroci tijekom cijele školske godine. Za više informacija o tome kako se uključiti i pridonijeti volontiranjem ili donacijom može se javiti na [email protected] ili na tel. 01 5509 250.

 

Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr .

Za Book.hr priredila A. P.

Najčitanije

Na vrh