Vijesti

PROGON KRŠĆANA // Jedna od najuspješnijih malezijskih političarki na sudu zbog kršćanske vjere

Hannah je u biografiji napisala „kako su joj njena kršćanska uvjerenja i vjera pomogli u odluci oko političke karijere i borbi za bolju Maleziju”, što je uzrokom optužbi podnesenih protiv nje –  prenosi CitizenGo

Hannah Yeoh, mlada i uspješna mlada političarka, naći će se na sudu zbog kršćanske vjere. Hannah je u svojoj biografiji napisala „kako su joj njena kršćanska uvjerenja i vjera pomogli u odluci oko političke karijere i borbi za bolju Maleziju”, što je bilo razlogom da se protiv nje podigne optužnica.


Prijavu je podnio sveučilišni profesor

Policiji ju je prijavio Kamrul Zaman Yusoff, sveučilišni profesor islamske vjeroispovijesti, tvrdeći kako njena autobiografija „pokušava uvjeriti ili utjecati na ne kršćane, uključujući muslimane, kako bi prigrlili kršćanstvo ili mu postali skloni”, prenosi CitizenGo.

Optužba je podignuta usprkos činjenici da spomenuta knjiga nije reklamirana niti predstavljena muslimanima, ne govori protiv drugih religija niti poziva na preobraćenje, već donosi životnu priču jedne od najmlađih i najuspješnijih malezijskih političarki.

Slobodno tumačenje malezijskog zakona ugrožava vjerske manjine

U malezijskim se zakonima odvraćanje od islama smatra kazenim prekršajem, no ‘slobodno’ tumačenje ovoga zakona ugrožava vjerske manjine u zemljama s većinskim muslimanskim stanovništvom, kao što je Malezija gdje 61.3% stanovništva čine muslimani.

Hannah Yeoh prva je predsjednica državne skupštine malezijske federalne države Selangor. Predsjednica je postala sa svega 34 godine, što ju čini i najmlađom predsjednikom bilo koje zakonodavne skupštine u Maleziji, navodi CitizenGo.

Molimo za progonjene kršćane

Ovo je samo još jedan u nizu primjera koji govore o položaju kršćana u zemljama gdje su vjerska manjina. Upravo nas to može i treba motivirati da budemo angažiraniji u molitvi za one koji su ugroženi samo zato što se nazivaju Kristovima.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh