Poučne priče

POSTATI NOVIM ČOVJEKOM

Priča o orahovoj kori koja će nam pokazati kako se nositi s ranama koje smo zadobili u životu „Ipak, kad si ranjen a želiš ozdraviti, ne smiješ dopustiti da ti gorčina osuši dušu, da se ne stvore neizlječive pukotine…“

Priča o 'orahovoj kori' koja će nam pokazati kako se nositi s ranama koje smo zadobili u životu

Promatrajući mnogobrojne ožiljke na njegovoj kori i tražeći spasonosne savjete za život, pitao mladi, tek stasali orah staroga što mu je sve nanijelo tolike ožiljke na deblu, te kako je uspio preživjeti sve boli i rane nanesene očito kojekakvim oštrim predmetima.


S mirom u glasu stari je orah mudro prozborio: „Pa i onda kad se radi o neopreznosti ili hiru onoga koji te ranjava, ne znači da te manje boli takva rana, premda izaziva manje gorčine pa se lakše nositi s njome. Dok si mlad, kora ti je osjetljiva, te je i najmanji udarac ili porezotina lako oštećuje, a sporo zarasta i redovito ostaje ožiljak koji raste paralelno s tvojim bićem. Na žalost ljudi sporo uče kako bi trebali biti pažljiviji s mladim, nezaštićenim bićima, čija je opna još zelena i tanka, te joj treba vremena da postane tvrda, okoštala kora, što štiti nutrinu od nemara i nepažnje ljudi, koji često urezuju svašta i olako, ne imajući na umu da rane sporo prolaze, a ožiljci ostaju trajno.

Ipak, kad si ranjen a želiš ozdraviti, ne smiješ dopustiti da ti gorčina osuši dušu, da se ne stvore neizlječive pukotine. Naprotiv, iz dubine svoga bića, natopi rane sokom ljubavi, da održi svježom tvoju koru, dok ne smogne snage za napor priljubljivanja, čuvajući tako tvoju srž od propasti”.

Iz knjige „Nemoć mora“ autora Ivana Bodrožića.

Izdavač: Teovizija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 102
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh