Osobni razvoj

PATER STJEPAN IVAN HORVAT

Priča o pravoj ljubavi koja se danas rijetko čuva I danas ga volim kao prvog dana, ma i više, taj čovjek stvarno zna voljeti

Foto: Ruslan Huzau, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Ruslan Huzau, Shutterstock

Draga moja, tvoj djed me zaprosio bombonom, nije imao za prsten. Nismo imali ništa, on je kleknuo i rekao mi: „Sada nemam ništa osim ovog bombona, ali ako želiš, možemo sve zajedno izgraditi.”

Otvorila sam bombon, podijelila ga na dva dijela i pojeli smo ga. Od tog trenutka sve smo dijelili. Padali smo, dizali smo se i gradili.

Sve zajedno. Prolazili smo kroz teške trenutke, iscrpljenost i krize, ali smo uvijek bili tu jedno za drugo. I danas ga volim kao prvog dana, ma i više, taj čovjek stvarno zna voljeti.

Druga su danas vremena, bako.

Draga, vrijeme ne mijenja način na koji voliš.

Ono što se promijenilo je da više nemate lijepe primjere koje biste slijedili.

Sada se mladi boje svega. Ne udaju se iz straha da se neće moći izgraditi. Čim se posvađaju, odu, jer onda misle da će naći bolju osobu.

Uvijek su u potrazi za savršenstvom koje ne postoji.

Nedostaje im realan pogled na stvarnost i traženje sreće u malim stvarima.

Naprave veliku feštu, kupe prstenje od tisuću eura, plate najskupljeg fotografa i najpopularniji bend jer se žele dokazati drugima i sve to lijepo prođe. No onda naiđu na prvu ozbiljniju prepreku i odustanu.

Nedostaje im hrabrost da žive i vole se onakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi se zamišljaju.

Preporučujemo knjigu „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Filete, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Više o knjizi pročitajte ovdje.  Knjigu možete nabaviti ovdje.  

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh