Duhovnost

Preživljavanje ljetnih praznika

Preživjavanje ljetnih praznika book evangelizacija

Najbolje vrijeme godine!

Autor: Lori Potter


Kao i svake godine postoji velika mogućnost da ćemo se tijekom praznika družiti s prijateljima ili rođacima koji s nama ne dijele naša kršćanska uvjerenja

Što ako dođe do neugodnih situacija? Do svađe u obitelji? I najvažnije, kako navijestiti Krista i kako usred svega toga voljeti ljude ispravno?

Opusti se… sve će biti u redu!

Kako ispravno navijestiti Krista i nadahnuti druge da ga požele upoznati?

 

Molitva je moćna

Moli prije, tijekom i nakon okupljanja s prijateljima i obitelji. Moli Boga da ti podari mudrosti, kako bi znao kada i kako govoriti, i pomoć, da ih voliš bezuvjetno (Jak 1,5). Moli da On promijeni njihova srca i privuče ih istini Njegove riječi (2 Kor 4,4). I moli da im se otkrije Božja ljubav za njih, i njihova potreba za spasenjem kroz Isusa Krista.

 

Izbjegavaj dramatiziranje

Možda si jedini predstavnik Krista kojeg će ikada vidjeti (1 Pt 3,1-2), a po tvojoj ljubavi prema ljudima znat će jesi li autentičan (Iv 13,35). Ako se ljudima ne sviđa što govoriš… nemoj ni krenuti ‘tim putem’ s njima.

Ohrabruj! Pomozi im da u svojim okolnostima i u drugim ljudima vide pozitivno i dobro. Pomozi im da se pomire jedni s drugima, i da ne ostanu povrijeđeni, i čuvaj sebe od povreda i tereta drugih ljudi (Izr 4,23; Jak 1,19 i Lk 21,34).

 

Spasenje pripada Bogu

Duh Sveti je taj koji osuđuje i uvjerava ljude o grijehu, ne mi (Iv 16,8). Mi primamo spasenje po Božjoj milosti kroz vjeru, ne teškim radom ili uvjeravanjem.

Moli da imaš ljubavi za ljude i ljubi ih bezuvjetno. A kada dođe vrijeme da nekog uvedeš u molitvu da prihvati Krista, Bog će stvoriti put. Ti samo trebaš biti spreman (1 Pt 3,15).

Podijeliti evanđelje i pomoći drugima da upoznaju Isusa čast je i privilegij koji imamo kao vjernici. Kada ti Bog otvori put, ponudi se da moliš sa svojim prijateljem ili članom obitelji. I sjeti se pozvati ih u Crkvu kako bi se priključili zajedništvu i nastavili rasti u vjeri.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh