Vijesti

23. SVIBNJA

Predavanje prof. Regnerusa u Zagrebu: Što znanstvena istraživanja otkrivaju o djeci koju podižu homoseksualni parovi? Predavanje počinje u 18 sati, osigurano je prevođenje s engleskog jezika, a nakon izlaganja profesora Regnerusa bit će prilika za raspravu…

Predavanje prof. Regnerusa u Zagrebu: Što znanstvena istraživanja otkrivaju o djeci koju podižu homoseksualni parovi?

Profesor Mark Regnerus, profesor sociologije na Sveučilištu Texas u Austinu (SAD) održat će u srijedu, 23. svibnja, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu predavanje na temu „Što znanstvena istraživanja otkrivaju o djeci koju podižu homoseksualni parovi?“.


Profesor Regnerus je 2012. objavio prvo longitudinalno istraživanje koje je pokazalo da djeca koju podižu osobe u homoseksualnim vezama pokazuju niz lošijih ishoda u odnosu na drugu djecu. Nakon toga bio je izložen brojnim napadima LGBT lobija širom svijeta. Regnerusovo istraživanje bilo je prijelomno za razumijevanje učinaka koje na djecu ima redefinicija braka i dopuštanje homoseksualnim parovima da posvajaju djecu. Mark Regnerus nastavio se baviti istraživačkim radom a ove je godine postao redovni profesor na Sveučilištu Texas.

Predavanje počinje u 18 sati, osigurano je prevođenje s engleskog, a nakon izlaganja profesora Regnerusa bit će prilika za raspravu.

Priredila Vedrana Prka

Foto: Zócalo Public Square

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh