Svijet

PROJEKT UDRUGE ZDENAC

Prava prilika za velika djela milosrđa: Javite se i budite kumovi djece blagoslova Sestra Ljilja svjedočila je ekstremnom siromaštvu u Venezueli. Djeca su na ulici, gladna, ne idu u školu, gola, bosa... Pomoći im možete sudjelovanjem u projektu Djeca blagoslova!

Foto: Zdenac

 

Projekt Djeca blagoslova! Udruge Zdenac je nastao kao odgovor na situaciju mnogih venezuelanskih obitelji koje žive u ekstremnom siromaštvu, čija djeca ne idu u školu, provode vrijeme na ulici, pokušavaju preživjeti, na vrelom asfaltu, hodaju bosi, prljave i poderane odjeće. Mala djeca do sedam godina potpuno goli u najboljem slučaju, polugoli.


Mnogi od njih žive na rančevima ili u posuđenim kućama, bez vode, bez struje, bez sanitarnog čvora. Njihove majke opterećene su brigom pribavljanja hrane, lijekova, preživljavanjem.
Očevi su emigrirali u druge zemlje Južne Amerike trbuhom za kruhom. Radili su kao ulični prodavači. Radi pandemije u svim zemljama zabranjena je ta vrsta posla. Otežana komunikacija i izvanredna kritična situacija uzrokovala je prekid kontakta s obitelji. Dosta je očeva u zatvoru, drugi su ubijeni jer pripadaju pljačkaškim bandama. Većina djece živi s bakama. Majke su umrle ili su našle novog partnera.

…osjećamo Božji poziv da se pobrinemo o toj djeci i pomognemo njihovim majkama i bakama

Sagledavajući i suosjećajući s ovim majkama, bakama i djecom, osjećamo Božji poziv da se pobrinemo o toj djeci i pomognemo njihovim majkama i bakama.
Volonteri Zdenca spremni su udomiti jedno ili dvoje od ove djece. Biti njihove duhovne majke i očevi koje se preko dana u potpunosti brinu o svim potrebama: hrani, odjeći, zdravlju, školi, odgoju, ponašanju.

Uz pristanak majki i baka volonter prima dijete u svoju kuću preko dana. Prije večeri vraća se u svoju roditeljsku kuću.
Volonteri su siromašni i nemaju mogućnost plaćanja troškova za hranu, odjeću i obrazovanje.

Kum/kuma-hranitelj djece blagoslova

Javite se i budite kumovi – hranitelji koji žele financirati jedno ili više djece. Kumovi hranitelji udomljenoj djeci osiguravaju hranu i lijekove kako bi preživjeli. Mjesečni osnovni troškovi su 150 kn po djetetu. Godišnji troškovi su 1800 kn.
Kum ili kuma prima fotografiju i kratku priču o djetetu i duhovnoj majci ili ocu.
Na ovaj način kum/a nanovo preporađa dijete nesreće u dijete blagoslova. Uličara i potencijalnog delinkventa odgaja u sretnu osobu. Dijete od kojeg svatko okreće glavu u dječaka i djevojčicu lijepog i dobrog ponašanja.

Prava prilika za velika djela milosrđa. Bog čuda čini kad mu se stavimo u službu.

Podaci za uplatu

PRIMATELJ: Zdenac, I.G. Kovačića 39, 10370 Dugo Selo
IBAN: HR9023400091110984714
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 80
SWIFT (za uplate iz inozemstva): PBZGHR2X
Opis plaćanja: Djeca blagoslova-kumovi hranitelji

Dva dječaka, blizanci koji pripadaju grupi Djece blagoslova!

Josip i Franjo (Jose i Francisco), blizanci dvanaestogodišnjaci. Imaju majku koja se jedno vrijeme odala alkoholu i to je bio uzrok zapuštenosti ova dva krasna dječaka, koji su svoje dane provodili i još uvijek provode na ulici. Napustili su i školu. Majka je našla četvrtog partnera, preselila se k njemu, a dječaci su ostali s 15 -o godišnjom sestrom, koja najviše vremena provodi sa svojim partnerom, pa su njih dvojica danju na ulici, a noću sami u kući.

Izgledom i zbog neishranjenosti kao da im je osam godina. Hodaju polugoli, hlače poderane i okračale. Sve što pojedu je obrok u Zdencu, što je nedovoljno za rast i razvoj. Nekad se susjedi smiluju i udjele im nešto hrane. Njihova obuća je stara i raspadnuta. Kosa je neuredna, zarasli su. Dostupne su im opasne ulične bande gdje vlada kriminal svake vrste.
Oni su primjer stotine djece: dječaka i djevojčica, koji zbog svoje neredne obiteljske situacije i ekstremnog siromaštva, dijele sudbinu Josipa i Franje na ulicama Venezuele.
Projekt Djeca blagoslova! je za spašavanje njih, za promjenu njihova života, da završe neki zanat, provode vrijeme u kući, osjećaju se zaštićeno.
Ovo je prilika da spasimo njihove živote svojim materijalnim doprinosom i u suradnji s volonterima koji će se založiti za njihovu sadašnjost i budućnost.

Josip i Franjo čekaju tebe!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh