Svjedočanstva

BIVŠI ATEIST

Poznati glumac sir Anthony Hopkins: „Vjera u Boga spasila me od alkoholizma” ...tada je počeo moliti, a njegova želja za alkoholom je jednostavno nestala!

Naš stav, i odnos, prema Bogu razvija se i mijenja tijekom našeg životnog puta. Jedan od najvećih glumaca današnjice, sir Anthony Hopkins (80) tako je spoznao Boga tek u kasnijem dijelu svog života.

„Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga?”

Oskarom nagrađivani glumac, poznat po ulozi Hannibala Lectera u filmu „Kad jaganjci utihnu”, patio je od teške ovisnosti o alkoholu, koja je utjecala i na njegov rad. Sve se je promijenilo u prosincu 1975.

Naime, Hopkinsu – koji je bio ateist – jedna je žena na susretu anonimnih alkoholičara rekla: „Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga?”

Hopkins je tada počeo moliti i njegova želja za alkoholom je jednostavno nestala! Zato što je poslušao savjet nepoznate žene i pouzdao se u nekog moćnijeg od ljudi, u svemoćnog Boga.

„Vjerujem da smo sposobni puno toga učiniti. Gledajući svoj život, ne mogu vjerovati da sam danas to što jesam jer mogao sam umrijeti u Walesu, pijan ili nešto slično”, kaže glumac.

Premda se Hopkins ne deklarira kao kršćanin, nadamo se da će skoro upoznati Krista.

Vedrana Prka; Book.hr

O knjizi „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere te kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh