Svjedočanstva

BIVŠI ATEIST

Poznati glumac sir Anthony Hopkins: „Vjera u Boga spasila me od alkoholizma” ...tada je počeo moliti, a njegova želja za alkoholom je jednostavno nestala!

Poznati glumac sir Anthony Hopkins „Vjera u Boga spasila me od alkoholizma”

Naš stav, i odnos, prema Bogu razvija se i mijenja tijekom našeg životnog puta. Jedan od najvećih glumaca današnjice, sir Anthony Hopkins (80) tako je spoznao Boga tek u kasnijem dijelu svog života.


„Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga?”

Oskarom nagrađivani glumac, poznat po ulozi Hannibala Lectera u filmu „Kad jaganjci utihnu”, patio je od teške ovisnosti o alkoholu, koja je utjecala i na njegov rad. Sve se je promijenilo u prosincu 1975.

Naime, Hopkinsu – koji je bio ateist – jedna je žena na susretu anonimnih alkoholičara rekla: „Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga?”

Hopkins je tada počeo moliti i njegova želja za alkoholom je jednostavno nestala! Zato što je poslušao savjet nepoznate žene i pouzdao se u nekog moćnijeg od ljudi, u svemoćnog Boga.

„Vjerujem da smo sposobni puno toga učiniti. Gledajući svoj život, ne mogu vjerovati da sam danas to što jesam jer mogao sam umrijeti u Walesu, pijan ili nešto slično”, kaže glumac.

Premda se Hopkins ne deklarira kao kršćanin, nadamo se da će skoro upoznati Krista.

Vedrana Prka; Book.hr

O knjizi „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere te kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

  • 88
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh