Recenzije knjiga

„Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist” Norman L. Geisler i Frank Turek

Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist; Autor: Norman L. Geisler i Frank Turek

O knjizi

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere te kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu.


 

„Kršćanstvo je tvrdnja koja, ako je neistinita, nema nikakve važnosti, a ako je istinita – onda je od beskrajne važnosti. Jedino što ne može biti je – osrednje važna.” (C. S. Lewis)

Mnogi pojedinci smatraju kako nije razumno vjerovati u Boga i da za religijska uvjerenja ne postoje objektivni temelji. Autori ove knjige dokazuju upravo suprotno: postoji daleko više razloga da netko bude vjernik nego nevjernik, a daleko najviše argumenata ide u prilog kršćanskoj vjeri.

Dok jedni kažu: „Ja vjerujem da bog ne postoji” drugi kažu: „Ja vjerujem da Bog postoji”. Dakle, nema nevjernika. Svaki čovjek se vjerom određuje prema Bogu.

Koji su od te dvije kategorije ljudi veći vjernici, koji čvršće vjeruju u svoje uvjerenje i na osnovu čega to čine?

Ako netko kaže da ne može vjerovati u Boga, na osnovu kojih to čvrstih argumenata vjeruje da Boga nema te tako dovodi u opasnost svoju vječnu egzistenciju?

Spasenje dolazi po vjeri u Isusa Krista – Boga. Je li lakše vjerovati da Isus nije postojao ili da jest postojao; da jest Bog ili da nije Bog?

Možda se ipak u većini slučajeva radi o tome želimo li vjerovati a ne možemo li vjerovati!

Geisler i Turek argumente izlažu sustavno, jednostavnim i razumljivim jezikom, vodeći čitatelja najprije kroz znanstvene dokaze o postojanju Boga Stvoritelja te o tome da je svemir imao svoj početak. Zatim dolaze do izvora morala, te iznose golem broj argumenata o povijesnoj pouzdanosti novozavjetnih spisa koji govore o Isusu. Na samom završetku knjige bave se detaljnom analizom Kristovih tvrdnji, a u dodatku donose iznimno koristan i poučan zamišljeni razgovor između ateista i kršćanina. Osobito zanimljiv dio knjige je poglavlje u kojem majstorski pobijaju teoriju makroevolucije, tj. darviniste.

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere te kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu.

Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, dok onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, potražite “Ocjena knjige” na dnu članka. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist
Autor: Norman L. Geisler i Frank Turek
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2017.
Jezik: hrvatski
Prijevod s engleskog jezika: Martina Zidarić
Broj stranica: 464
Uvez: meki
Veličina knjige: 15 x 22,8 cm

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh