Osobni razvoj

BOG TRAŽI ČOVJEKA

Postoji li život bez borbe?

Postoji li život bez borbe?

Foto: Shutterstock

 

Možemo li živjeti autentičan kršćanski život bez borbi? Pročitajte u tekstu koji slijedi…

 

Trčanje za jeftinim receptima, za potpunim unutarnjim spokojem i harmonijom, velika je utopija. Ne postoji autentičan kršćanski život bez borbe. Ta borba proizlazi iz ljubavi prema samom sebi, a ne iz mržnje prema vlastitom tijelu. Ambicije tijela sliče elementima koje treba ukrotiti i usmjeriti. One su poput vode, koja je neophodna za život, ali može zaprijetiti poplavom.

Hoćemo li zbog činjenice da voda može uzrokovati poplave težiti potpunu nestanku vode s našeg planeta? Zasigurno ne. Ali potrebno ju je obuzdati, usmjeriti njezin tok, iskoristiti njezinu energiju, kanalizirati ju. Upravo to se događa i s našom tjelesnom prirodom. Ona je izvorom naše životne energije. Pomoću tijela i njegovih osjetila dolazimo u doticaj sa svijetom. Ako mu određujemo neka ograničenja, ne činimo to da bismo ga mučili, već da bismo se brinuli o razumnu funkcioniranju.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Bog traži čovjeka“ autorice s. Bogne Młynarz. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh