Svjedočanstva

SNAŽNA PROMJENA

Poslije svađe nisu razgovarali nekoliko dana; nakon tečaja ‘Ljubav i poštovanje’ svjedoče: ‘Razgovori su postali zabavni i zanimljivi’ Iako u početku nisu očekivali puno, s tečaja 'Ljubav i poštovanje' vratili su se i više nego obogaćeni. Svjedoče kako se ponovno osjećaju kao na početku veze, a komunikacija im nikada nije bila bolja. Bogu hvala i slava! Hvala ovom bračnom paru, ali i svima vama koji nam šaljete svoja svjedočanstva. Lijepo je promatrati Božju ljubav na djelu.

Poslije svađe nisu razgovarali nekoliko dana; nakon tečaja 'Ljubav i poštovanje' svjedoče: 'Razgovori su postali zabavni i zanimljivi'

Foto: Shutterstock

Na tečaj smo se prijavili na preporuku brata i šogorice te smo u zadnji tren uspjeli uloviti posljednja slobodna mjesta. Na početku smo bili ravnodušni, vjerovali smo da će tečaj biti zanimljiv, ali nismo puno očekivali.

Zajedno smo 11 godina, od kojih smo zadnje 2 godine u braku. Živjeli smo svjetovnu vezu sve do obraćenja 2020. godine, nakon čega smo se trudili živjeti što više u skladu s vjerom i Božjom voljom, a sve do ulaska u brak živjeli smo predbračnu čistoću.

Unatoč tome, oboje smo bili zatvoreni po pitanju razgovora o važnim temama koje se tiču odnosa, braka i svakodnevnih životnih situacija. Također, u konfliktima bismo se zatvarali u sebe, udaljavali jedno od drugoga te bi svaki oblik komunikacije prestao na nekoliko dana.

Ponovno kao na početku

Krenuvši na online susrete tečaja, prateći lekciju po lekciju, počeli smo se sve više otvarati jedno drugome te smo napokon otvoreno razgovarali. Kada su, na početku tečaja, Ivana i Danijel nas sudionike pitali za mišljenje, uglavnom bismo svi šutjeli i bilo nas je strah krenuti s pričom. No, kada bi se netko ohrabrio, ubrzo bismo shvatili da svi prolazimo kroz slične situacije i probleme. Čak smo shvatili da naši problemi nisu toliko veliki te da drugi imaju i veće izazove u braku od nas.

Malo pomalo počeli smo se još bolje upoznavati i kao da smo se vratili na početak naše veze. Razgovori su postali zabavni i zanimljivi, više smo se povezali i jače zavoljeli. Naučili smo da u ljutnji i konfliktu umjesto svog supružnika moramo gledati Isusa Krista koji stoji iza te osobe te da nijedna strana nije u krivu. Imamo različite načine gledanja na isti problem te stoga različito i reagiramo.

Više slušati – manje govoriti

Jedini krivac u sukobima je đavao koji nas želi prevariti, uvući u ludi krug i zaratiti nas. Naučili smo da se odlomak iz Biblije (Efežanima 5, 33), koji kaže; ‘Dakle, svatko od vas mora voljeti svoju ženu kao što voli samoga sebe, a žena mora poštivati svoga muža’ odnosi na to kako se jedno prema drugome trebamo ophoditi u trenutku sukoba.

Sada nam treba puno manje vremena da uđemo u razgovor i prestanemo se ljutiti, lakše i brže rješavamo sukobe i nesporazume.

Osvijestili smo da baš u sukobu jedan drugome iskazujemo nepoštovanje, odnosno nedostatak ljubavi čime samo dolijevamo ulje na vatru. Sada nam treba puno manje vremena da uđemo u razgovor i prestanemo se ljutiti te stoga lakše i brže rješavamo sukobe i nesporazume. Osvijestili smo si da imamo dva uha i jedna usta, te da ih trebamo proporcionalno koristiti, tj. više slušati, a manje govoriti. To nam pomaže upravo u tome da jedan drugome iskazujemo ljubav i poštovanje.

Preporučamo svima koji su zainteresirani; odvažite se i prijavite na tečaj!

 Za Book.hr je svjedočio bračni par N.N. 

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo.

Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh