Evangelizacija

P. STJEPAN IVAN HORVAT

Po ovome bi kršćani trebali biti prepoznatljivi u svijetu Postoji li netko tko je zakinut za moju i tvoju ljubav?

Po ovome bi kršćani trebali biti prepoznatljivi u svijetu

Foto: Pixabay

 

Sv. Ivan evanđelist, čiji blagdan danas slavimo, dao je najkraći i po mnogima, najljepši opis Boga: „Bog je Ljubav!”(1Iv 4,8)

Mogli bismo reći da svijetu danas puno toga nedostaje, npr. hrane, lijekova, novca… No mislim da nam ustvari najviše nedostaje ljubavi. Jer ako malo bolje razmislim, usudim se reći da na svijetu hrane ima dovoljno, ali zbog nedostatka ljubavi postoje oni koji su gladni, na svijetu postoji mnoštvo onih koji umiru zbog bolesti za koje postoji lijek, opet zbog nedostatka ljubavi, toliko je na svijetu starih i nemoćnih kojima je potreban netko da im pomogne, da ih sasluša, a na svijetu od oko sedam milijardi ljudi često nemaju nikoga, opet zbog nedostatka ljubavi… Mogao bih još dugo nabrajati…

Postoji li netko tko je zakinut za moju i tvoju ljubav? Mi kršćani, prije svega, u svijetu bi trebali biti prepoznatljivi, ne po nazivu, oznakama ili tako nečemu, nego po djelotvornoj ljubavi kojom nas ljubi Bog!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh