Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO S MES-A

Kako sam po molitvi napokon zatrudnjela Marina je izgubila bebu u trećem mjesecu trudnoće a onda dvije godine nije mogla zatrudnjeti, sve do jedne molitve na MES-u...

Kako sam po molitvi napokon zatrudnjela

Foto: Shutterstock


 

U ožujku 2016. godine suprug i ja izgubili smo svoju jako željenu bebu. Bila sam u trećem mjesecu trudnoće. Poslije toga sam se osjećala jako izgubljeno i usamljeno.

Svaki susret moja je molitvena nakana bila nova trudnoća

U svibnju iste godine šogorica me je pozvala da odem s njom na molitveno-evangelizacijski susret (MES) u Dugom Selu. Sve je to za nas bilo nekako novo, pa su naši dojmovi bili zbunjenost i nesigurnost. No, već na idućem susretu sve je došlo na svoje i iskusila sam veliku radost i blagoslov. Otad na susrete idemo redovito, svakog mjeseca. Na svaki sam susret dolazila s molitvenom nakanom da zatrudnim. I kad bi gospodin Lončar molio, u svom bih srcu svaki put vikala: „Molim te, spomeni trudnoću i bebu!” Ta je želja nekako uvijek bila jača od ičeg drugog.

Mjeseci su prolazili, ali nije se ništa događalo. No, nismo gubili vjeru i nadu. Iako bi ponekad nastupio trenutak slabosti i nemoći, uz molitvu i razgovor s Isusom to bi brzo prošlo. Znala sam da će doći kad bude vrijeme i Njegova volja.

U rujnu 2017. draga prijateljica mi je, nakon putovanja u Svetu Zemlju, donijela molitvu iz špilje Bogorodičina mlijeka. Molitva se moli dok god dijete ne dođe na svijet. Naravno, počela sam ju moliti.

Prije MES-a u studenom, molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu. Dok smo se šogorica i ja vozile na susret, spomenula sam joj to.

„To si ti”

Susret je vodio Marko i on je predvodio molitvu. To je bilo prvi put da nisam ništa željela nego sam samo zahvaljivala za svakog koga je Marko spomenuo da ozdravlja. Onda je Marko zastao; mislila sam da je završio, ali zatim je, kao zadnje, rekao da Bog šalje bebu obitelji koja već neko vrijeme moli za dijete. Prvi tren nisam ni pomislila da se to tiče mene, jer suprug taj put nije bio sa mnom, i mislila sam si: „Rekao je obitelj, a ja sam sama”. Šogorica me pogledala i rekla: „To si ti”. „Ma nisam”, odvratih, jer bilo me je strah vjerovati.

Mjesec dana nakon susreta, tri dana prije Božića, ja sam saznala da sam trudna!!! Nakon gotovo dvije godine pokušavanja. Bogu sva hvala i slava! Evo sad je prošao već šesti mjesec. A kad me uhvati strah i slabost, sjetim se kako mi molitelj jednom na molitvi rekao da će „Bog sve to dati na dobro”.

Božji vremenski okviri

„Ako želiš raditi sa mnom, moraš prihvatiti moje vremenske okvire. Nije mi svojstveno žuriti se. Abraham i Sara su na ispunjenje mog obećanja, na sina, morali čekati dugo godina. Kako je samo njihovo dugo čekanje uvećalo njihovo uživanje u tom djetetu?”

Ulomak iz knjige „U Tvojoj prisutnosti”

Za Book.hr svjedoči Marina (Ostali podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh