Duhovnost

MOLIMO ZAJEDNO

PJEVANA KRUNICA Odaberi jednu i uključi se u devetnicu Božjem Milosrđu Na Veliki petak započinje devetnica Božjem Milosrđu. Moli se do blagdana Božanskog Milosrđa, koji se slavi u nedjelju nakon Uskrsa. Naravno, ovu krunicu možemo moliti uvijek. U nastavku vam donosimo nekoliko lijepih verzija pjevane krunice

Foto: Unsplash


(Upute kako moliti krunicu nalaze se ovdje.)

„U tri sata zazivaj moje milosrđe, osobito za grješnike i makar na kratak trenutak uroni u moju muku, osobito u moju napuštenost u trenutku umiranja. To je sat velikoga milosrđa za čitav svijet…“

Krunicu Božjem milosrđu Isus je objavio sestri Faustini Kowalskoj u Vilniusu 1935. godine. U objavama koje su slijedile otkrio joj je vrijednost i djelotvornost krunice te izrekao obećanja koja su vezana za molitvu krunice:

„U tri sata zazivaj moje milosrđe, osobito za grješnike i makar na kratak trenutak uroni u moju muku, osobito u moju napuštenost u trenutku umiranja. To je sat velikoga milosrđa za čitav svijet. Dopuštam Ti udio u mojoj smrtnoj muci. U tom satu neću odbiti ništa duši koja me moli po mojoj pregorkoj muci…” (Dnevnik 1320)

Preporučamo vam nekoliko verzija pjevane Krunice, uz koje možete moliti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh