Brak i odnosi

Pet stvari o braku o kojima se ne govori Postoje neke stvari o braku koje ćete saznati tek kad uđete u ovu avanturu „dok vas smrt ne rastavi”. Donosimo njih nekoliko...

Pet stvari o braku o kojima se ne govori

Foto: Shutterstock


1. Kad se vjenčam, moj će život postati zabavniji – tulum koji nikada neće prestati

Poput tuluma i brakovi mogu biti jako zabavni. Jedina razlika je u tome što tulum ima svoj kraj, dok brak nema. Ne možemo se samo tako vratiti kući ako smo se povezali s drugom osobom.

Svi razmišljamo o dubokim duhovnim i fizičkim dobrobitima braka, ali često ne razmišljamo o jednom bankovnom računu koji ćemo od sada dijeliti te o odlučivanju kako raspolagati s onim što se tamo nalazi.

U braku učimo prestati gledati na ono što je „moje” ili „tvoje”, jer sve što imamo je sada „naše”, i što je još važnije – sve je Božje.

2. Sukob je sastavni dio zdravog braka

Dvije osobe često imaju različite stavove, potrebe, osjećaje i želje. Raditi na tome da se s istima nosimo na ispravan način ključ je zdravog braka.

3. Seks je mali dio vašeg bračnog života

Seks je sjajna stvar – ono je super ljepilo braka, jer pruža intimna iskustva koja ne dijelimo ni s jednom drugom osobom. No, seks je samo mali dio onoga kroz što se u braku prolazi.

Više od ičega to je rutinski život, iz dana u dan – od pranja rublja do kuhanja. Vrijeme provedeno s našim bračnim partnerom najčešće je ispunjeno nekim nebitnim stvarima, ali uz mogućnost da ih činimo na vrlo bitan način.

Kao što je bitno da u seksu služimo jedno drugome, bitno je služiti i voljeti jedno drugo dok prolazimo kroz monotonu životnu rutinu.

4. U nekim trenucima htjet ćete odustati!

Doći će trenuci kad ćemo htjeti odustati – od pokušavanja, praštanja, iscjeljivanja rana i sazrijevanja u ljubavi. No, u tim teškim trenucima Bog želi intervenirati, kako bi pokazao svoju vjernost i podsjetio nas da je istinska ljubav naš izbor. Njegova milost je tu za nas!

5. Brak nije konačno odredište

Premda je brak sjajna stvar, s vremenom počinjemo shvaćati da je ta veza samo dio veće slike koju Bog ima za naš život. Brak ne traje vječno, dok je Bog vječan.

Njegova ljubav ulazi u naše brakove, ali tu istu ljubav trebamo dijeliti i usmjeravati prema svakom stanovniku ove Zemlje.

Izvor: novizivot.net („5 stvari o braku o kojima se ne govori”)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh