Osobni razvoj

TVOJE VRIJEME JE ZA DRUGE

PAPA VELIKI Otac Pelanowski zapamtio je samo jednu rečenicu koju je izrekao Ivan Pavao II. Pogledaj koju! Otac Pelanowski svjedoči da je od 26 godina naučavanja svetog Ivana Pavla II., znanog kao Papa Veliki, zapamtio samo jednu rečenicu. Evo koju! (Ako pomislite: „Ah, to je rekao svećenicima, to ne vrijedi za mene, prisjeti se što je apostol Petar rekao u svojoj prvoj poslanici, koju je uputio iseljeništvu (1 Pt 2,9).

Foto: Shutterstock

 

Isus se brinuo da ni jedan njegov učenik ne ispadne iz igre. Svakome želi dati mir. I tebi ako si nemiran u vezi svojeg poziva. Nekome se može učiniti čudno da je od 26 godina Papina naučavanja otac Augustin zapamtio samo jednu rečenicu koju je Ivan Pavao II. rekao svećenicima: „Svećenik ne bi trebao imati slobodnog vremena.“ Ja sam za vrijeme Velikog Posta vidio dvije osobe, Bog je u meni prikazao dvije osobe – Augustine, pogledaj što ti jarko želiš, a što Ja jarko želim u tebi. Ja Augustin bih rado sjedio ispred televizora, gledao dobre filmove, jeo dobra jela, pio pivo, zapalio cigaretu. To je Augustin. I ništa ne radio. Isključio telefon i zanemario sve pokajnike. Superegoist koji samo konzumira i stvara hrpe smeća. I ništa drugo. Čisti grijeh.

Nemoj imati slobodnog vremena. Tvoje vrijeme je za druge

A Isus govori – nemoj imati slobodnog vremena. Tvoje vrijeme je za druge. A sada iz novina saznajemo da se Papa i nakon smrti daje. Kako se on to daje i nakon smrti? Već mu je srce na putu do Krakova. Oni ga već trgaju i jedu tu „strvinu“, njegovu žrtvu. A on se i nakon smrti želi dati i ne imati slobodnog vremena. Ni nakon smrti ne želi imati sveti mir, već brine o tuđem miru, a ne svojem. Bog mi pokazuje – Augustine, ti želiš imati sveti mir, a ne davati mir drugima. Isus je umro i brinuo se o miru u drugima. Iz tvoje smrti, Augustine, braćo, ili iz tvog nemira, iz toga da ti nemaš mira, netko drugi ima mir. To je tajna našeg poziva i već se danas ocrtava, u vrijeme Papine pashe. U danima milosrđa. Sami smo svjedočili milosrđu, došao je Isus, predvidio je naše grijehe i oprost; pozvan si kako bi to isto činio drugima. Ne dezertiraj od svojeg poziva. (…)

 

 

Iz knjige „Kako zavoljeti svoj život” autora o. Augustyna Pelanowskog, OSPPE

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 54 umjesto 60 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh