Vijesti

NA MISI U DOMU SVETE MARTE

Papa Franjo: S đavlom ne treba razgovarati, pametniji je od nas Đavao nas zavodi, zna dotaknuti našu taštinu i znatiželju, te mi kupujemo sve što nudi, to jest, padamo u napast. Moramo biti oprezni prema đavlu, kako kaže Isus: bdijući, moleći i posteći. Tako se pobjeđuje napast. Temeljna je stvar da mu se ne približavamo, jer je kao bijesan pas na lancu kojega se ne smije milovati, jer grize…

Papa Franjo S đavlom ne treba razgovarati jer je pametniji od nas

„Možemo reći da umire, ali kako god, đavao je gubitnik“, rekao je Papa.

„Nije lako uvjeriti se u to, jer on je zavodnik, zna što nam treba reći i nama se sviđa da budemo zavedeni“.

„On ima tu sposobnost zavođenja. Zbog toga je teško razumjeti da je gubitnik jer se predstavlja s velikom moći, obećava mnoge stvari, donosi prekrasno zamotane darove, ali ne zna se što je unutra. Zavodi nas paketom koji izvana izgleda prekrasan, ali ne pokazuje nam što je unutra. Zna našoj taštini i znatiželji prikazati svoje ponude“, rekao je Sveti Otac.

„Zna dobro govoriti, može čak i pjevati da bi zaveo“

„Lovci kažu da nije dobro približiti se krokodilu koji ugiba, jer još uvijek može ubiti udarcem repa. Tako se i đavao, koji je vrlo opasan, predstavlja sa svom svojom moći; sve su njegove ponude laži, ali mi mu vjerujemo“, kazao je papa Franjo i potvrdio da je đavao veliki lažljivac, otac laži. Zna dobro govoriti, može čak i pjevati da bi zaveo; on je gubitnik, ali ponaša se kao pobjednik. Njegovo svjetlo blista poput vatrometa, ali ne traje, nego blijedi, dok je Gospodinovo svjetlo blago, ali trajno.

Đavao nas zavodi, zna dotaknuti našu taštinu i znatiželju, te mi kupujemo sve što nudi, to jest, padamo u napast. Moramo biti oprezni prema đavlu, kako kaže Isus: bdijući, moleći i posteći. Tako se pobjeđuje napast. Temeljna je stvar da mu se ne približavamo, jer je kao bijesan pas na lancu kojega se ne smije milovati, jer grize.

„Trebamo ići Majci poput djece“

„Moramo biti oprezni i ne razgovarati s đavlom kao što je učinila Eva“, podsjetio je Sveti Otac. Mislila je da je veliki teolog i pala je. Isus ne čini tako, u pustinji odgovara đavlu Božjom riječi. Istjeruje zloduhe, ponekad ih pita za ime, ali ne razgovara s njima. „S đavlom se ne razgovara, jer je pametniji od nas i pobijedit će nas“, upozorio je papa Franjo.

„Đavao je osuđenik i gubitnik, okovan u lance umire, ali sposoban je uništiti. Moramo moliti, činiti pokoru, ne približavati se i ne razgovarati s njim. Konačno, trebamo ići Majci poput djece. Kada se djeca boje, odlaze majci; kada sanjaju, idu majci. Trebamo ići Gospi, ona nas čuva. Crkveni oci, osobito ruski mistici, kažu: u vrijeme duhovnih poteškoća, potrebno je skloniti se ispod plašta velike Majke Božje. Idite Majci!“, rekao je Papa i zaključio: „Neka nam ona pomogne u toj borbi da pobijedimo poraženog psa na lancu“.

Izvor: Vatican News

Priredila Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh