Vijesti

DIRLJIVA GESTA

Papa Franjo nazvao ženu koja je planirala pobaciti svoje dijete „Pozdrav, Anna! Papa Franjo je na telefonu…“

Anna živi u Italiji, razvedena je i ostala je trudna s oženjenim muškarcem. Kada je njezin ljubavnik saznao da je trudna, rekao joj je da neće priznati dijete. Jedino rješenje koje su joj nudili bio je pobačaj.

No, Anna je tada primila neočekivani telefonski poziv, koji joj je promijenio život.

Nazvao ju je papa Franjo i objasnio joj zašto je važno zadržati dijete. Anna je poslušala Papin savjet i odustala od pobačaja.

„Pročitao sam pismo…”

Naime, onoga trenutka kada je odlučila pobaciti, Anna je napisala pismo Svetom Ocu. Pismo je poslala i više nije razmišljala o njemu. No, nekoliko dana nakon toga, zazvonio joj je telefon. Broj s rimskim predbrojem bio joj je nepoznat. Kad je čula glas s druge strane nemalo se je iznenadila:

„Pozdrav, Anna! Papa Franjo na telefonu. Pročitao sam tvoje pismo. Kao kršćani nikad ne smijemo gubiti nadu. Dijete je Božji dar, znak Božje providnosti…”

„Njegove su riječi ispunile moje srce radošću”, kaže Anna. „Rekao mi je da sam veoma hrabra i snažna.”

U tom telefonskom razgovoru Anna je Papi rekla da neće ubiti dijete koje nosi te da će ga zadržati i krstiti čim se rodi.

Papa joj je odgovorio: „Uvjeren sam da nećeš imati problema s pronalaskom duhovnog oca, a ako ga i ne nađeš, želim da znaš da sam ja uvijek tu.”

Tako je završio razgovor koji je promijenio i Annin i djetetov život – zauvijek.

Izvor: Aleteia

Foto: Catholic News Agency

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh