Duhovnost

JEDNOSTAVNOST SRCA

Ovo je velika radost Gospodinu Kada pojednostavimo svoj život u materijalnome, osjećamo se slobodnije. U duhovnom životu ta sloboda je mnogo stvarnija onima koji su jednostavna srca

Foto: Pixabay

 

„Govori mi o svemu tako jednostavno i ljudski; time mi činiš veliku radost. Ja te razumijem jer sam Bogo-Čovjek. Taj jednostavan govor tvoga srca draži mi je od svih himni ispjevanih meni na slavu.“ (Dn 797)

Razmatranje

Kao što s vremena na vrijeme moramo očistiti svoju kuhinju i spremiti stol, tako trebamo očistiti i svoja srca. Faustina je često govorila da Bog cijeni jednostavnost. Kako bi je naučio da mu pristupa jednostavno i ponizno, Gospodin je s njom često razgovarao kao s djetetom. Isus joj je rekao: „Jer si kao dijete, ostat ćeš u mome srcu. Milija mi je tvoja prostodušnost nego sva tvoja pokora“ (Dn 1617). Kada pojednostavimo svoj život u materijalnome, osjećamo se slobodnije. U duhovnom životu ta sloboda je mnogo stvarnija onima koji su jednostavna srca.

Molitva

„Predajem ti se danas, Gospodine Isuse, Učitelju moj, s pouzdanjem i jednostavnošću maloga djeteta.“ (Dn 228)
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh