Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Oslobodi me, Isuse, svakog mentaliteta žrtve i daj mi snagu, radost i odlučnost da se povremeno žrtvujem za svoju obitelj iz čiste ljubavi

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ponekad se u braku, obitelji osjećam kao žrtva. Supružnik mi ne iskazuje ljubav i poštovanje, djeca po svojemu, ja se trudim sve nekako držati na okupu, no onda pod teretom svega toga padnem i trebam odmor. I onda čujem da bi za mene, ali i za moju obitelj bilo silno korisno kad bih u takvim situacijama prikazao neku žrtvu (post, Svetu Misu, odrekao se nečega). Pa, Gospodine, zar već ovo što činim nije dovoljna žrtva, što još moram? Isuse, želim ovdje zastati i razmisliti o tome gdje su moje misli, gdje je moje srce, zašto činim to što činim i jesam li iskren/a sam/a prema sebi. Daleko od toga da me sve ovo ne opterećuje, da to nije žrtva, no je li to kroz što prolazim u mome srcu uistinu prikazano kao žrtva iz ljubavi za blagoslov moje obitelji, braka, supružnika, na koncu i mene, ili sam možda upao/la u „mentalitet žrtve“ i ne vidim da me to samo sve više slama?

Uvedi me u Istinu, Isuse, molim te!

Mogu li u tim situacijama pronaći mir ili me obuzima nemir? Želiš li me, Gospodine, kroz post, kroz odricanje u takvim situacijama još više „slomiti“ ili mi želiš reći da ću time tek biti u blagoslovu, da ću doći do mira i da jedino tako, kao što si i ti učinio bezuvjetnu žrtvu za nas, mogu djelovati ispravno, korak po korak i da time otvaram „nebeske brane“. Prosvijetli mi i otvori oči, Isuse, oslobodi me svakog mentaliteta žrtve i daj mi snagu, radost i odlučnost da se povremeno žrtvujem za svoju obitelji iz čiste ljubavi kako bih time nasljedovao tebe i bio/la silan blagoslov svojoj obitelji. Uvedi me u Istinu, Isuse, molim te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često pod teretom svega negativnog što se događa, padnemo u taj takozvani „mentalitet žrtve“. Naravno da nije lako to kroz što prolazimo, ali ako nas vode osjećaji koji se u tome trenutku javljaju, tada najčešće vidimo i zaključujemo krivo. Zato trebamo zastati i zamoliti za pomoć, za snagu, gledati „u Istini“.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh