Vijesti

OLIVER DRAGOJEVIĆ

Odlazak velikana hrvatske glazbene scene: poslušajte Oliverovu izvedbu pjesme ‘Kako da te ne volim’

Odlazak velikana hrvatske glazbene scene: poslušajte Oliverovu izvedbu pjesme 'Kako da te ne volim'

Jutros je, u 71. godini, ovaj svijet napustio velikan hrvatske glazbene scene – Oliver Dragojević. U kolovozu 2017. godine dijagnosticiran mu je karcinom. Bolest je uznapredovala, te se je glazbenik jutros preselio u Vječnost. Mnogi od nas pamtit će ga po njegovim djelima, nezaboravnim pjesmama uz koje su obilježili posebne trenutke u svojim životima.

„Težak život čovjeka namuči, ali i nauči: nikome se ne treba rugati, nikome suditi, nikome zlo činiti, nikome odmoći i uvijek pomoći“, rekao je jednom Oliver i tako pokazao da je, uz to što je velik glazbenik, i velik čovjek.

U svojoj je karijeri Oliver izveo i nekoliko duhovnih pjesama, među kojima su „Milost“ i „Kako da te ne volim“. Tekst za pjesmu „Kako da te ne volim“ napisao je fra Ante Vučković, a neki od najdojmljivijih stihova su sljedeći:

„Jer znam da ti zoveš me na gozbu,
spremaš život novi, uza me si uvijek,
voliš me do krvi…“

Neka mu Gospodin, koji ga je pozvao k sebi, bude milostiv i podari mu vječni život – mjesto za stolom na njegovoj gozbi.

 

Poslušajte Oliverovu izvedbu pjesme „Kako da te ne volim“…

Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh