Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

Oče, neka bude volja tvoja Je li volja Božja da umrem ili da ozdravim? Mnogi traže odgovor na to pitanje…

Oče, neka bude volja tvoja

Foto: Shutterstock

 

Što sigurno znamo?

Sigurno znamo da je Isus trpio po Očevoj volji i 100 posto smo sigurni u ono što je napisano u Svetom pismu. Sve su ostalo samo nagađanja.

Pa što je to Isus učinio po izrazitoj (jasno izraženoj) volji Očevoj?

 

Izaija 53,4-5

A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava.

Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.

 

Dakle, Isus je ponio tvoju bolest na križ, tvoje je boli uzeo na sebe, za tvoje je grijehe on bio kažnjen i svojim te je ranama iscijelio, i sve je to učinio po izrazitoj volji Očevoj.

Zato se s punim pouzdanjem predaj u Očevu volju. Ne boj se podignuti jedro, ne boj se prepustiti Duhu Svetom koji će tvoj čamac otpuhnuti u blagoslov.

Ako se bojiš da je Očeva volja nešto što nije zapisano u recima Svetog pisma, koji tako jasno govore o njegovoj volji, tvoje će jedro ostati spušteno i unatoč tisućama molitvi…

Ako se bojiš da je Očeva volja nešto što nije zapisano u recima Svetog pisma, koji tako jasno govore o njegovoj volji, tvoje će jedro ostati spušteno i unatoč tisućama molitvi; vjetar Duha Svetoga neće pomaknuti tvoj čamac, ostat ćeš bez milosti, uvjeren kako ti Bog nije htio pomoći. O tebi, o tvojem predanju ovisi hoće li molitve pronaći podignuto ili spušteno jedro.

Možda da pokušaš moliti ovako: „Oče, u tvoje ruke, u tvoju ljubav, u tvoju volju, u tvoju svemoguću moć polažem svoj život. Uzdam se u tvoju dobrotu i podižem svoje jedro. Neka me Duh Sveti otpuše u blagoslov koji nam je Isus priskrbio svojom mukom po Tvojoj svetoj volji. Hvala ti, Oče, Bože moj što je tvoja volja da mi bude oprošteno i da živim, hvala ti što tebi nije do smrti grešnika, već želiš da se obratim i da živim. Amen.“

Ne zaboravi da je Isus više puta rekao…

Ne zaboravi da je Isus više puta rekao da ćemo primiti sve što Oca zatražimo vjerom. Kako onda ne bismo primili ono što je po Njegovoj volji? Ako si mu srcem povjerovao, onda podigni svoje jedro, tj. predaj mu se, predaj se u Njegovu volju.

 

Više o ovoj temi možete čitati u Uvodniku novoga broja časopisa „Book“, za studeni 2021.

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh