Duhovnost

SJEME

O. Lorenzo: Danas započinje nova godina. Molimo da se čovječanstvo vrati Bogu Što se događa zgradi koja se gradi ne uzimajući u obzir zakone graditeljstva? Zgrada će se urušiti i to uz veliku propast. Kad se ne živi prema Božjim zakonima, pojedinac i društvo su osuđeni da propadnu tjelesno, mentalno, psihički, duhovno i ekonomski

O. Lorenzo: Danas započinje nova godina. Molimo da se čovječanstvo vrati Bogu

Foto: Unsplash

 

(Lk 2,16-21)

„I pastiri pronađu Mariju, Josipa i Dijete.“

Ovo je prava obitelj koju je Bog zamislio od vječnosti. Druge vrste obitelji koje je zamislilo laičko i ateističko društvo, protivne su Božjoj volji. Svijet bez Boga može stvoriti druge vrste obitelji, ali mi koji smo Božja djeca ne možemo i ne smijemo se prilagoditi mentalitetu ovog svijeta. I ne smijemo ni klicati ako Vlast odredi da nema ništa nenormalnog s drugim vrstama obitelji. Kršćanin koji kliče doprinosi zlu društva. Ne želimo biti kao onaj dio argentinskog naroda koji je klicao na odobrenje zakona koji je za pobačaj. Sve ono što se čini protiv zakona prirode privlači Božji gnjev.

Što se događa zgradi koja se gradi ne uzimajući u obzir zakone graditeljstva? Zgrada će se urušiti i to uz veliku propast. Kad se ne živi prema Božjim zakonima, pojedinac i društvo su osuđeni da propadnu tjelesno, mentalno, psihički, duhovno i ekonomski.

Isus, Marija i Josip pozdrav je moje redovničke zajednice. Moj Otac Utemeljitelj je htio da svaka obitelj bude kao ona nazaretska

Danas se nalazimo u pandemoniju jer se čovjek htio osloboditi reda kojeg je Bog Otac Stvoritelj uspostavio u srcu čovjeka i društva. Danas smatraju ludim onoga koji želi sačuvati red kojeg je uspostavio Bog te inteligentnim onoga koji ide protiv Božje volje. Isus, Marija i Josip pozdrav je moje redovničke zajednice. Moj Otac Utemeljitelj je htio da svaka obitelj bude kao ona nazaretska.

Danas započinje nova godina. Molimo da se čovječanstvo vrati Bogu kako bi se iskorijenio ovaj moralni pandemonij. A ako ova pandemija posluži da nas učini inteligentnima i mudrima prema Božjem zakonu, ne možemo ne zahvaliti Gospodinu koji je dopustio da se u srcu čovječanstva pojavi Covid 19.

Neka se Djevica Marija, Majka Isusova i naša, zauzme sada za nas grešnike da se obratimo Božjem redu. Amen. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh