Aktualnosti

SLAVLJE TAME

Otac Amorth o „Halloweenu“: Ako mu se netko klanja i samo jednu noć, Sotona misli da posjeduje pravo na tu osobu Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo doli odavanje počasti knezu ovoga svijeta…

Foto: Shutterstock; corlaffra

 

Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo do li odavanje počasti knezu ovoga svijeta.

„Mislim da talijansko društvo gubi svoj razum, smisao života, te da je sve više i više bolesno. Slaviti Halloween znači dati slavu đavlu, koji, ako mu se netko klanja i samo jednu noć, misli da posjeduje pravo na osobu. Stoga, nemojte biti iznenađeni ako se čini da svijet ide prema kraju, i ako istraživanja psihologa i psihijatara govore o djeci koja su vandali, koja su nervozna; o mladima koji su opsjednuti i depresivni, koji razmišljaju o samoubojstvu. Rekao je to bivši egzorcist Svete Stolice, nekadašnji predsjednik Međunarodnog udruženja egzorcista, pokojni otac Gabriele Amorth.

Halloween je svojevrsna spiritistička seansa prezentirana u obliku igre. U tome se i krije Đavlova lukavost

Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo do li odavanje počasti knezu ovoga svijeta. „Jako mi je žao da se Italija, kao i ostatak Europe, udaljava od Isusa, i odaje počast Sotoni“, rekao je egzorcist koji smatra da je „Halloween svojevrsna spiritistička seansa prezentirana u obliku igre. U tome se i krije Đavlova lukavost. Možete primijetiti da je sve predstavljeno kao igra. Ni grijeh u današnjem svijetu više nije grijeh. Sve se provlači pod izlikom potrebe, slobode, osobnog zadovoljstva i užitka. Čovjek je postao sam svojim bogom, a upravo je to ono što želi Đavao“. Podsjetio je da su u mnogim talijanskim gradovima bile organizirane „proslave svjetla“, s pjesmama posvećenima Gospodinu i bezazlenim igrama za djecu. Ta su slavlja suprotnost slavljima tame, zaključio je o. Amorth.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

    U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

    Reci što misliš

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    Najčitanije

    Na vrh