Aktualnosti

SLAVLJE TAME

Otac Amorth o „Halloweenu“: Ako mu se netko klanja i samo jednu noć, Sotona misli da posjeduje pravo na tu osobu Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo doli odavanje počasti knezu ovoga svijeta…

o. Gabriele Amorth o „Halloweenu“: Ako mu se netko klanja i samo jednu noć, Sotona misli da posjeduje pravo na osobu

Foto: Shutterstock

 

Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo do li odavanje počasti knezu ovoga svijeta.

„Mislim da talijansko društvo gubi svoj razum, smisao života, te da je sve više i više bolesno. Slaviti Halloween znači dati slavu đavlu, koji, ako mu se netko klanja i samo jednu noć, misli da posjeduje pravo na osobu. Stoga, nemojte biti iznenađeni ako se čini da svijet ide prema kraju, i ako istraživanja psihologa i psihijatara govore o djeci koja su vandali, koja su nervozna; o mladima koji su opsjednuti i depresivni, koji razmišljaju o samoubojstvu. Rekao je to bivši egzorcist Svete Stolice, nekadašnji predsjednik Međunarodnog udruženja egzorcista, pokojni otac Gabriele Amorth.

Halloween je svojevrsna spiritistička seansa prezentirana u obliku igre. U tome se i krije Đavlova lukavost

Jeziva maskiranja, naizgled bezopasna zazivanja duhova za egzorcista nisu ništa drugo do li odavanje počasti knezu ovoga svijeta. „Jako mi je žao da se Italija, kao i ostatak Europe, udaljava od Isusa, i odaje počast Sotoni“, rekao je egzorcist koji smatra da je „Halloween svojevrsna spiritistička seansa prezentirana u obliku igre. U tome se i krije Đavlova lukavost. Možete primijetiti da je sve predstavljeno kao igra. Ni grijeh u današnjem svijetu više nije grijeh. Sve se provlači pod izlikom potrebe, slobode, osobnog zadovoljstva i užitka. Čovjek je postao sam svojim bogom, a upravo je to ono što želi Đavao“. Podsjetio je da su u mnogim talijanskim gradovima bile organizirane „proslave svjetla“, s pjesmama posvećenima Gospodinu i bezazlenim igrama za djecu. Ta su slavlja suprotnost slavljima tame, zaključio je o. Amorth.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

 1. suzana

  3. studenoga 2018. at 22:41

  Koji čovjek ovu molitvu moli za jednu dušu u čistilištu, taj je potpuno izbavi
  Opis jedne duše u čistilištu što se javila jednom svećeniku

  Jedan svećenik jahao je kroz šumu, gdje čuje teško zapomaganje. Ali svećenik je dalje išao, no taj glas je i dalje zapomagao. Dragi gospodine, čekaj u ime Božje dok tebi dođem. No svećenik je razmišljao da li da stane ili da ide dalje, ali se ipak odluči stati (čekati). On ej zapita – tko je i što želi – ona reče… “Ja sam siromašna duša, koja bi se vječno izgubila, ali sam svaki dan za svoga života jednu molitvu molila, ali je nisam nikome dala da je i drugi mole, i ne bi došla u čistitlište u kome jesam da sam ju proširila. Koji čovjek ovu molitvu moli za jednu dušu u čistilištu, taj je potpuno izbavi. Pa zamoli svećenika da napiše tu molitvu i za nju izmoli. I tako je svećenik napiše kako mu duša reče. Ova molitva nosi u sebi velika oproštenja (oproste).

  MOLITVA

  O, Ti moj preljubljeni, preslatki gospodine Isuse Kriste! Stavljam se u tvoje svete ruke za svu vječnost i u srce velikoga dobra Presvetog Trojstva. Prikazujem se u duboke rane tvoga presvetog tijela. Tvoje Presveto, prenježno tijelo, hranilo me. Tvoja najuzvišenija predragocjena krv, strah i krvave kapljice, oprale me od svih mojih grijeha i strasti. O moj Gospodine i Bože, tvoj gorki strah i stisku prikazujem tvome Nebeskom Ocu za oproštenje svih mojih grijeha i dugova. Tvoji tvrdi udarci, molili za mene. Tvoje bolno bičevanje obuhvatilo me, tvoje nepravedno suđenje, duboke rane, velike boli, uzdahe, prikazujem Tvojem Nebeskom Ocu za sve svoje propuste.

  Tvoja velika ljubav zadovoljila za mene kod njegove pravednosti i kod tebe. O nedužni Isuse, tvoja smrtna osuda bila meni oproštenje svih mojih grijeha i strasti. Tvoji sveti koraci vodili me putu Tvoje božanske pravednosti. Tvoje otkrivanje, pokrilo me od svih mojih vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Tvoje probodene, probušene svete ruke i noge izliječile me od svih mojih grijeha. O, Gospodine, položi me u tvojih pet svetih rana. Ne zaboravi moju siromašnu dušu, za koju si ti na drvu križa veoma bolno trpio. Od tih i svih ostalih bolnih mučenja. Izmiri me sa svojom pravednosti. Tvoja sveta i gorka smrt čuvala me i održala moju dušu u vječnosti. Tvoja presveta snaga i božanska moć tjerala i otklanjala od mene sve zlo, tjelesnu i duševnu. O preslatke rane! Pomilujte me i blagoslovite me vječno, ne ostavite me u mojoj tvrdoj smrtnoj nevolji, zaštitite me od napadaja paklenog neprijatelja.

  Ti presveta krvi Isusa Krista! Otkloni u tom času moje grijehe pred tvojim nebeskim Ocem! Ti jedina utjeha moga srca, koji si me sa tvojom predragocjenom krvi tako skupo otkupio, molim te uči me umirati svim mojim grijesima i dovedi me k tebi i tvojim svetima, mene i sve prijatelje, posebno duše mojih roditelja, braće i sestara i dobročinitelja, kao i duše svih pokojnih kršćana. Preporučam ih u Tvoje presveto srce i tvoje beskrajnom milosrđe i u moć i blagoslov tvojih gorkih boli i umiranja danas i u svu vječnost. O vječno božanstvo, o pravo čovještvo. O presveto Trojstvo! Sačuvaj me ovdje i u ovo vrijeme kako me ti hoćeš imati po svojoj božanskoj volji i dopadnosti u vječnom veselju i radosti. O moćni Bože, o neumrli Bože, smiluj se svima nama! Amen.

  Svaki put se zadobiju oprosti koji se mogu namijeniti dušama u čistilištu.

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh