Najave

PATER MARKO GLOGOVIĆ

Nova knjiga ‘U milosti Međugorja’ Pater Marko za nas je stavio na papir ono najljepše što je doživio hodočasteći kraljici Mira

Foto: Ajdin Kamber, Shutterstock

Foto: Ajdin Kamber, Shutterstock

Novu knjigu patera Marka Kornelija Glogovića u izdanju biblioteke Figulus moći ćete kupiti ekskluzivno na štandu na Interliberu. Knjiga naziva „U milosti Međugorja. Molitve savjesti, novi početak, pravi mir“ može biti u vašim rukama.

Štand biblioteke Figulus je u šestome paviljonu (štand 9 e). Knjiga, odnosno molitvenik manjeg formata, donosi korisne molitve i zamišljen je kao priprema za hodočašće u Međugorje, a i za svakodnevne molitve, ako ne možete na Interliber posjetite webshop naše biblioteke Figulus ovdje.

Molitve i priprema za hodočašće u Međugorje

„Ovo je molitvenik u kojem će svatko zasigurno naći nešto za sebe. Pisan je u „litanijskom načinu“ tako da je ovo i velika pomoć voditeljima hodočasničkih grupa, koji mogu (u autobusima) predvoditi molitvu dok ostali odgovaraju. Tu se nalaze molitve slavljenja, zahvaljivanja, vapaja, štovanja…, kao i jedan specifičan ispit savjesti”, poručuje autor.

Knjiga je namijenjena članovima obitelji, prijateljima, znancima, koji su u nekoj životnoj krizi. Njih se na kraju poziva u Međugorje. Ta poruka nam je svima putokaz kako trebamo pristupiti onima koji trpe, što im ponuditi kao kršćani. Molitvenik je namijenjen i onima koji nikad nisu hodočastili u Međugorje.

„Predajem ovaj molitvenik u vaše ruke i srce, dragi prijatelji, hodočasnici, molitelji. Na slavu Božju i na pomoć tolikima koji su u potrebama te i kroz hodočašće Gospi traže utjehu, snagu i mir”, navodi pater Glogović.

Pater Marko za nas je stavio na papir ono najljepše što je doživio hodočasteći kraljici Mira

„Imaj vjere, ona je srce milosrđa. Vjera je vjernost i povjerenje. Budi vjeran/na Božjim zakonima i imaj povjerenja u Božje milosrđe.

S neba očekuj svaku pomoć, pravu radost i pravi mir

Gledaj uvijek dalje, gledaj nebo. S neba očekuj svaku pomoć, pravu radost i pravi mir. Nitko ti na ovom svijetu ne može pružiti ono što ti može dati nebo – mjesto i vrijeme koje nije ni mjesto ni vrijeme. Nebo je Božja vječna stvarnost i najveće otajstvo.

Kao čovjek ne zaboravi da si čovjek i dopusti da ono ljudsko i ranjeno u tebi ponekada zasmeta tvojim nastojanjima života u svetosti. No ne dopusti si da padaš u san s osjećajem i stvarnošću nemilosrđa. Ako dugo čekaš s pokajanjem i traženjem Božje pomoći, može se dogoditi da te zli duh prevari i nanese tešku štetu cijeloj tvojoj egzistenciji. Spremi si i zaključaj u srce istinu da bez Božjeg milosrđa ne možeš ništa i da s vjerom u Božje milosrđe možeš sve”, navodi.

O autoru

Otac Marko Kornelije Glogović rođen je 1976. u Zagrebu. Nakon klasične gimnazije odlazi u Poljsku, gdje završava bogoslovni studij na Papinskoj teološkoj Akademiji u Krakovu i postaje đakon. 2002. godine zaređen je u zagrebačkoj katedrali. 2003. osniva Apostolat za život a potom i pavlinski Centar za nerođeni život – Betlehem.

Trenutno djeluje u pavlinskom samostanu u Sveticama kraj Ozlja. Pokrenuo je mnoge korisne inicijative, pokrete, zajednice, između ostaloga: Tješitelje Milosrdnoga Isusa, Treće srce, Mali krug ljubavi, Molitveni savez Isusa kralja ljubavi, Svjetski fatimski apostolat, Pokret »24 h za nerođene«, Gospin štit za svećenike, Mlade Srca Marijina, Jerihonsko bdjenje…

Autorova djela

Autor je sljedećih naslova: Samo za stotu ovcu, Grešnicima ulaz dopušten, Jao, jao Babilon je pao!, Iznad tebe zora sviće, Vidljivi Bog, Ak’ odrastem bit ću katolik, Prola(j)fkam!!

Navedene naslove možete nabaviti po posebnoj sajamskoj cijeni za vrijeme trajanja Interlibera. Ako ne možete doći na Interliber svakako posjetite webshop biblioteke Figulus gdje, ovaj sajamski tjedan, možete povoljnije kupiti navedene naslove.

Figulus

Figulus

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh