Razno

NJIHOVE SU KREACIJE NOŠENE NA SVJETSKIM MODNIM REVIJAMA // Upoznajte redovnice koje su odijevale Lady Gagu, Miley Cyrus, Katy Perry i Rihannu Njihov ih je talent proslavio u svijetu mode, ali bez njihova znanja.

Prije nekoliko godina jedanaest časnih sestara iz Perua, iz reda bosonogih karmelićanki, stiglo je u samostan u Cumbres Mayores. Samostan je sagrađen 2014. godine i nalazi se u maloj provinciji Huelva na jugu Španjolske. Nisu ni zamišljale da će ih njihovo šivanje dovesti do kreiranja odjeće za javne osobe kao što su Lady Gaga, Miley Cyrus, Katy Perry i Rihanna.

Suradnja Marie Lemus i karmelićanki

Sve je počelo kada je Maria Lemus, kreativni direktor poznatog branda Maria Ke Fisherman, saznala za časne sestre koje su vješto šile i kukičale, a upravo tako ova kompanija stvara svoje kreacije. Lemus je zatim kupila nekoliko različitih vrsta konaca (koji bolje pristaju uz tijelo) da vidi što će karmelićanke kreirati. Zaljubila se u njihove kreacije i predložila razmjenu usluga – časne sestre bi za nju kreirale nekoliko komada, a ona bi zauzvrat pružila financijsku pomoć njihovim humanitarnim aktivnostima.

Naravno, ne znamo koliko Maria Ke Fisherman pridonosi, ali nadamo se da pridonosi puno s obzirom da jedan komad odjeće ove kompanije (za čiju je izradu potrebno i nekoliko tjedana) stoji između 500 i 1300 eura. Zanimljivo je da časne sestre nemaju ni radio ni televiziju te ne znaju da su njihove kreacije nošene na najpoznatijim modnim revijama i da današnje poznate pjevačice vole nositi modernu i odvažnu odjeću koju proizvode Maria Lemus i njezin partner Victor Alonso.

Proizvodi su dostupni i u Japanu i SAD-u

Sestre su vrlo poznate u svom gradu od 2000 stanovnika koji ih vide samo kada dođu u samostan po slatkiše koje sestre proizvode kako bi imale za svoje životne troškove. Pohvalio ih je i svećenik lokalne župe jer su zahvaljujući njima proizvodi iz Cumbres Mayoresa došli sve do SAD-a i Japana. Naše su bake bile u pravu kada su govorile da redovnice šiju kao anđeli, ali tko je mogao znati da mogu šiti i kao modni kreatori!

Izvor:  Medjugorje-info.com (Aleteia); Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh