Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Nikad se nisam pokajao što sam pošao za Njim Kad ujutro zvoni budilica, a ja sam u napasti da ostanem u krevetu, On mi kaže: „Ustani i pođi za mnom“. Kad sam, sagriješivši, u napasti da ostanem na tlu, On mi kaže: „Ustani, i pođi za mnom“. Ovaj Isus me progoni svojim „pođi za mnom“…

Kada mi se ne da ujutro ustati iz kreveta, kada sam u napasti da ne pomognem drugome, kada ne želim da mi se smeta, Isus mi kaže: 'Pođi za mnom'…

Foto: Shutterstock

 

(Mt 9,9-13)

 

„Pođi za mnom“

„Pođi za mnom“, kaže Isus Mateju. Isus to svaki dan govori i meni. Kada nemam volje katehizirati, On mi kaže: „Pođi za mnom“. Kada želim da mi bude udobno i ne želim da mi se smeta, On mi kaže: „Pođi za mnom“. Kada sam u napasti da idem putem gnjeva, On mi kaže: „Promijeni put i pođi sa mnom putem oprosta“. Kad ujutro zvoni budilica, a ja sam u napasti da ostanem u krevetu, On mi kaže: „Ustani i pođi za mnom“.

Jedno je sigurno: svaki put kad sam išao za Isusom, nikad se nisam našao u stanju boli

Kad sam, sagriješivši, u napasti da ostanem na tlu, On mi kaže: „Ustani, i pođi za mnom“. Kad sam u napasti da se ne zaustavim pomoći nekom siromahu, On mi kaže: „Zaustavi se. Ne idi dalje“. Ovaj Isus me progoni svojim „pođi za mnom“. Jedno je sigurno: svaki put kad sam išao za Isusom, nikad se nisam našao u stanju boli. Nikad se nisam pokajao što sam pošao za Njim. Često je teško ići za Njim. Ljudska narav se buni. To je zato što se treba odreći svoga ja koje želi biti ponosno, nasilno, škrto i zavidno. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh